Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/18752
Назва: Створення наукової школи в освітньому середовищі
Автори: Шарлай, Наталія Миколаївна
Соколенко, Валентина Миколаївна
Федотенкова, Наталія Миколаївна
Дата публікації: 2022
Видавець: Полтавський національний педагогічний університет ім В. Г. Короленка
Бібліографічний опис: Шарлай Н. М. Створення наукової школи в освітньому середовищі / Н. М. Шарлай, В. М. Соколенко, Н. М. Федотенкова // Матеріали Міжнародної науково-практичної конференції «Методика навчання природничих дисциплін у середній та вищій школі» (XXIX Каришинські читання), присвяченої розробкам моделей підготовки майбутнього вчителя до педагогічної діяльності в Новій українській школі, (м. Полтава, 26–27 травня 2022 р.) / за заг. ред. проф. М. В. Гриньової. – Полтава : Астрая, 2022. – С. 239–241.
Короткий огляд (реферат): Проблеми підготовки майбутньої наукової еліти є дуже важливими для держави. В Україні склалася критична ситуація з поповненням національної науки молодими кадрами. Існує очевидна необхідність в успішному фаховому середовищі, яке гарантувало б постійне поповнення науки молоддю. Підготовка молодих науковців у наукових школах є ефективною педагогічною технологією, яка відповідає сучасним вимогам розбудови національної освіти і науки.Наукова школа є ефективною моделлю освіти, яка транслює, крім суто наукового змісту, культурні норми і цінності від старшого покоління до молодшого. Питання, пов’язані з формуванням та успішним функціонуванням наукових шкіл, їх внеском у вітчизняну та світову науку набувають особливого значення.
Ключові слова: наукова еліта
наукова школа
URI: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/18752
Розташовується у зібраннях:Наукові праці. Кафедра фізіології

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
naukova_ shkola.pdf601,97 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.