Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/19119
Назва: Вплив військових дій на психологічний стан українців та профілактика можливих ускладнень
Автори: Борисова, Зінаїда Олексіївна
Дубровіна, Олена Віталіївна
Дубровіна, Еліза Артурівна
Дата публікації: кві-2022
Видавець: Barca Academy Publishing
Бібліографічний опис: Борисова З. О. Вплив військових дій на психологічний стан українців та профілактика можливих ускладнень / З. О. Борисова, О. В. Дубровіна, Е. А. Дубровіна // The 3 rd International scientific and practical conference «Eurasian scientific discussions», Barcelona, Spain (April 10–12, 2022). – Barcelona : Barca Academy Publishing, 2022. – С. 180–185.
Короткий огляд (реферат): Ситуація, в якій опинилась Україна, починаючи з 24 лютого 2022 року ставить надмірно підвищені вимоги до психологічних характеристик навіть пересічних українських громадян, що були вимушені швидко адаптуватися до нових умов, реалізовувати нові стратегії адаптації до ситуації. У даному випадку особливо критичними и можемо визначити два аспекти. Перший стосується того, що такі зміни є надмірно раптовими, не передбачуваними для громадян, що ускладнило адаптацію до стану воєнних дій. Другий аспект стосується того, що в таких умовах загроза, яка виникла, стосується найбільш вагомих і значущих сфер життя людини – її життя, здоров’я, благополуччя, можливості забезпечувати базові фізіологічні потреби, тощо. До того ж з 24 лютого весь уклад життя громадян України змінився повною мірою, що є надмірно вагомим стресом для особистості. Тож, проблема впливу військових дій на психологічний стан українців виступає надмірно важливою сьогодні та потребує наукового вирішення.
Ключові слова: психологічний стан
тривожність
копінг-стратегії
допінг-стратегії
стрес
конфронтаційний копінг
ISBN: 978-84-15927-32-7
URI: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/19119
Розташовується у зібраннях:Наукові праці. Кафедра пропедевтики внутрішньої медицини

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Vplyv_viiskovykh_dii_na_psykholohichnyi_stan_ukraintsiv.pdf134,77 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.