Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/19142
Назва: Цитотипування раннього ембріогенезу грудних залоз
Інші назви: Cytotyping of early embryogenesis of the breast
Автори: Єфімчук, Данііл Валерійович
Кислий, Владислав Федорович
Пятибратов, Олександр Юрійович
Yefimchuk, D. V.
Kyslyi, V. F.
Piatybratov, O. Yu.
Науковий керівник: Винник, Наталія Іванівна
Ніколенко, Дмитро Євгенійович
Vynnyk, N. I.
Nikolenko, D. Ye.
Дата публікації: 2022
Видавець: Полтавський державний медичний університет
Бібліографічний опис: Єфімчук Д. В. Цитотипування раннього ембріогенезу грудних залоз / Д. В. Єфімчук, В. Ф. Кислий, О. Ю. Пятибратов ; науковий керівник : Н. І. Винник, Д. Є. Ніколенко // IMEDSCOP 2022 : abstract book of 3rd International Medical Students Conference in Poltava of Poltava State Medical University, Poltava, 6-th of October 2022. – Poltava, 2022. – P. 127.
Короткий огляд (реферат): Успішне лікування доброякісної дисплазії та онкологічних захворювань грудних залоз, що виникають частіше у жінок і рідше у чоловіків, залежіть від поглибленого усвідомлення розвитку місця хвороби в ембріогенезі – ектодерми людського ембріона. Мета: Вивчити гістохімічні та каріометричні особливості розвитку зародку грудних залоз ембріона – ектодерми. За результатами дослідження було встановлено, що впродовж раннього ембріогенезу (4-6 тижнів) епідерміс тулуба ембріону складається з кутикулярних та апоптозних лусочок, що злущуються в амніон, проміжних і базальних (камбіальних) клітин без базальної мембрани. В «молочних точках» (8-12 тиждень гестації) відбувається спалах формування несправжньо-багаторядного епітелію із великою активністю проліферації камбіальних клітин і міоепітелію, що в подальшому війдуть до складу вистелки протоків залози.
Ключові слова: ектодерма
цитотипування
грудна залоза
URI: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/19142
Розташовується у зібраннях:Наукові праці. Кафедра патологічної анатомії та судової медицини
IMEDSCOP 2022

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Cytotyping.pdf255,79 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.