Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/19226
Назва: Перспективні підходи до вивчення стану здоров’я сучасних підлітків
Автори: Козакевич, Вероніка Клавдіївна
Козакевич, Олена Борисівна
Зюзіна, Лариса Степанівна
Дата публікації: 2022
Видавець: Полтавський державний медичний університет
Бібліографічний опис: Козакевич В. К. Перспективні підходи до вивчення стану здоров’я сучасних підлітків / В. К. Козакевич, О. Б. Козакевич, Л. С. Зюзіна // Організаційні та нормативно-правові аспекти діяльності системи громадського здоров’я в Україні в мирний час та під час війни : монографія / за загал. ред. В. М. Ждана, І. А. Голованової. – Полтава : Техсервіс, 2022. – С. 36–43.
Короткий огляд (реферат): Ще з давнини здоров’я було найбільшою цінністю, основною складовою життя суспільства. Для сучасної наукової літератури характерна велика кількість публікацій із дослідження сутності здоров’я, критеріїв його оцінювання, стану здоров’я молоді. Проблема зміцнення, збереження й покращення здоров’я стає все більш актуальною у зв’язку зі збільшенням кількості дітей з хронічними захворюваннями при зниженні їх адаптаційних можливостей. На сьогоднішній день існує більше 100 визначень поняття «здоров’я». Значним вкладом у розвиток учення про здоров’я є визначення поняття «кількісного здоров’я» за Г. Л. Апанасенком. Основним методичним прийомом виступає скринінг, що виявляє групу ризику серед практично здорового населення. Скринінг рівня здоров’я популяції – перший етап системи зміцнення здоров’я. За даною концепцією початок захворювання визначається як явище адаптаційного порушення у функціональних системах, а сама хвороба − як результат виснаження адаптаційних механізмів. Діагностика рівня здоров’я – перший крок до профілактики захворювань та підтримки оздоровлення населення. Підлітки пубертатного періоду привертають увагу, як категорія дітей найбільш чутливих до несприятливих умов оточуючого середовища. Тому дослідження, спрямоване на вивчення адаптаційних можливостей саме школярів пубертатного періоду представляє науковий і практичний інтерес.
Ключові слова: рівнь здоров’я
популяція
УДК: 614-027.555(075)
URI: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/19226
Розташовується у зібраннях:Наукові праці. Кафедра пропедевтики внутрішньої медицини

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Perspektyvni_pidkhody_do_vyvchennia_stanu_zdorovia_suchasnykh_pidlitkiv.pdf605,69 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.