Please use this identifier to cite or link to this item:
http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/19549
Title: | Оцінка якості крайової адаптації реставрацій у пацієнтів з різною інтенсивністю карієсу |
Other Titles: | Оценка качества краевой адаптации реставраций у пациентов с разной интенсивностью кариеса Evaluation of the quality of marginal adaptation of restorations in patients with different caries intensity |
Authors: | Павленкова, Олена Вікторівна Сидорова, Алла Іванівна Амосова, Людмила Іванівна Павленкова, Елена Викторовна Сидорова, Алла Ивановна Амосова, Людмила Ивановна Pavlenkova, E. V. Sidorova, A. I. Amosova, L. I. |
Issue Date: | 2009 |
Publisher: | Івано-Франківський національний медичний університет |
Citation: | Павленкова О. В. Оцінка якості крайової адаптації реставрацій у пацієнтів з різною інтенсивністю карієсу / О. В. Павленкова, А. І. Сидорова, Л. І. Амосова // Стоматологія – вчора, сьогодні і завтра, перспективні напрямки розвитку : тези ювілейної міжнар. наук.-прак. конф., присвяченої 30-річчю стоматологічного факультету ІФНМУ. – Івано-Франківськ, 2009. – С. 47–48. |
Abstract: | У пацієнтів із низькою інтенсивністю тактика препарування не впливає на якість крайового прилягання пломб і реставрацій. У пацієнтів із середньою інтенсивністю карієсу створення додаткової площадки на жувальній поверхні збільшує кількість пломб і реставрацій із добрим крайовим приляганням. У пацієнтів із високою інтенсивністю карієсу найкращі результати якості крайового прилягання реставрацій спостерігаються за використання методики закритого "сендвіча" з утворенням додаткової площадки на жувальній поверхні. |
Keywords: | реставрація інтенсивність карієсу крайова адаптація оцінка якості |
URI: | http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/19549 |
Appears in Collections: | Наукові праці. Кафедра дитячої терапевтичної стоматології |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
ozinka_yakosti_krayovoj_adaptazii1.pdf | 227,22 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.