Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/19563
Назва: Біль у спині: від синдрому до діагнозу
Автори: Катеренчук, Іван Петрович
Ткаченко, Лідія Афанасіївна
Ярмола, Тетяна Іванівна
Дата публікації: 2013
Видавець: ТОВ «Золоті сторінки»
Бібліографічний опис: Катеренчук І. П. Біль у спині: від синдрому до діагнозу : навч. посіб. для студ. вищ. мед. навч. закл. III-IV рівнів акредитації / І. П. Катеренчук, Л. А. Ткаченко, Т. І. Ярмола. – Харків : Золоті сторінки, 2013. – 128 с.
Короткий огляд (реферат): Біль у спині є однією з найчастіших причин звернення до лікаря. Постійне зростання числа хворих, що страждають на біль у спині, стає не тільки медичною, а й соціально-економічною проблемою. Згідно з сучасними міжнародними рекомендаціями, заснованими на принципах доказової медицини, при первинному зверненні пацієнта з болем у спині увага лікаря має бути сфокусована на виключенні серйозних патологічних станів, що визначаються на підставі виявлення «ознак загрози», а також радикулярноrо болю, що виникає при патології корінця спинного мозку. Мультидисциплінарний характер проблеми та участь у лікуванні хворих з болем у спині лікарів різних спеціальностей вимагає розробки уніфікованих підходів до діагностики і терапії з метою вдосконалення допомоги, що надається даній категорії хворих. У навчальному посібнику наведено фактори ризику та причини болю у спині, класифікацію дорсопатій, особливості їх діагностики та лікування. Рекомендовано студентам та інтернам вищих навчальних медичних закладів III-IV рівнів акредитації, практичним лікарям та науковим співробітникам.
Ключові слова: біль у спині
радикулярний боль
класифікація дорсопатій
УДК: 16.833-002-031.63-085.21
ISBN: 978-966-400-288-9
URI: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/19563
Розташовується у зібраннях:Навчально-методичні видання. Кафедра внутрішньої медицини № 2

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Back_pain_from_syndrome_to_diagnosis1.pdf3,55 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.