Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/19747
Назва: Морфологічні особливості будови сльозових залоз лабораторного щура
Автори: Каценко, Андрій Любославович
Литовка, Володимир Вікторович
Шерстюк, Олег Олексійович
Свінцицька, Наталія Леонідівна
Пілюгін, Андрій Валентинович
Устенко, Роман Леонідович
Дата публікації: 2022
Видавець: Полтавський державний медичний університет
Бібліографічний опис: Морфологічні особливості будови сльозових залоз лабораторного щура / А. Л. Каценко, В. В. Литовка, О. О. Шерстюк [та ін.] // Медична наука – 2022 : матеріали Всеукр. наук.-практ. конф. молодих учених, м. Полтава, 2 грудня 2022 р. – Полтава, 2022. – С. 34–36.
Короткий огляд (реферат): В останні роки на кафедрі анатомії людини Полтавського державного медичного університету проводилося вивчення морфології сльозових залоз при нормальному їх функціонуванні у зв'язку з поширенням «синдрому сухого ока» та збільшенням випадків різноманітної орбітальної патології у людини. Це обумовлено багатьма причинами; деякі з них загальні, як для тварин, так і для людей. Аналіз наукових даних вказує, що й дотепер різноманітність морфогенезу при ураженні органів допоміжного апарату ока людини та лабораторних тварин не до кінця з'ясована. Частково це пов’язано з різним трактуванням поняття «норма», що призводить до гіпердіагностики, або інших помилок.
URI: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/19747
Розташовується у зібраннях:Наукові праці. Кафедра анатомії людини

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Morfolohichni_osoblyvosti_budovy_slozovykh_zaloz_laboratornoyi_shchury.pdf1,7 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.