Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/19796
Назва: Особливості інтернет-комунікації в інформаційній діяльності
Автори: Болотнікова, Алла
Безноса, Світлана Петрівна
Дата публікації: 2022
Видавець: Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»
Бібліографічний опис: Болотнікова А. Особливості інтернет-комунікації в інформаційній діяльності / А. Болотнікова, С. Безноса // Документно-інформаційні комунікації в умовах глобалізації: стан, проблеми і перспективи : матеріали VІІ Міжнар. наук.-практ. конф., м. Полтава, 24 листопада 2022 р. – Полтава, 2022. – С. 39–44.
Короткий огляд (реферат): Поняття комунікації в інформаційній діяльності традиційно розглядають як передавання та отримання повідомлення між мовцем та реципієнтом. Дослідники вказують на рівноправність адресанта й адресата в процесі комунікації, оскільки щоб зрозуміти інформацію, вони повинні мати загальний фонд знань. Інтернет у сучасних лінгвістичних дослідженнях розуміється як новий комунікативний простір, де можна «надзвичайно швидко знайти необхідну інформацію, розширити знання, розважитися або встановити контакти між людьми... Інтернет створив простір для налагодження стосунків, які до цього часу були неможливими» [10, б. 181]. Інтернет-комунікація - це особливий комунікативний та інформаційний простір, опосередкований електронним каналом зв’язку. У ньому взаємодіє необмежена кількість рівноправних учасників, кожен з яких поперемінно виконує роль адресанта / адресата, впливає на процес комунікації та здійснює двосторонній обмін інформацією. На сьогодні цей вид взаємодії активно розвивається і реалізується через новий канал зв’язку - комп’ютер або мобільні пристрої, які опосередковують її.
Ключові слова: інтернет- комунікація
інтернет
мережевий етикет
нетикет
URI: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/19796
Розташовується у зібраннях:Наукові праці. Бібліотека

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Bolotnikova_Osoblivosti_internet_komunicatsii.pdf112,49 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.