Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/19817
Назва: Спосіб визначення мінімальної бактерицидної концентрації йодоформу до мікроорганізмів
Автори: Чумак, Юлія Вікторівна
Лобань, Галина Андріївна
Ананьєва, Майя Миколаївна
Фаустова, Марія Олексіївна
Аветіков, Давид Соломонович
Дата публікації: 2022
Видавець: Український інститут інтелектуальної власності
Бібліографічний опис: Пат. 151171 Україна, МПК (2022.01) C12Q 1/04 (2006.01) G01N 33/00. Спосіб визначення мінімальної бактерицидної концентрації йодоформу до мікроорганізмів /Чумак Ю.В., Лобань Г. А., Ананьєва М. М., Фаустова М. О., Аветіков Д.С. ; заявник та патентовласник Полтавський державний медичний університет. – № u 2021 06101 ; заявл. 01.11.2021, опубл. 15.06.2022, Бюл. №24.
Короткий огляд (реферат): Спосіб визначення мінімальної бактерицидної концентрації йодоформу до мікроорганізмів, що включає застосування методу серійних розведень, який відрізняється тим, що культури музейних штамів мікроорганізмів Staphylococcus aureus ATCC 25923, Staphylococcus epidermidis ATCC 14990, Candida albicans ATCC 10231 піддають дії 5 % йодоформного бинта, для отримання якого використовують 96 % етиловий спирт об'ємом 20 мл, до нього додають 500 мг дрібнокристалічного порошку йодоформу, інкубують протягом 24 год. при температурі 35-36 °C, досягаючи повного розчинення порошку йодоформу, цим 5 % йодоформноспиртовим розчином просочують відрізки стерильного бинта вагою 128, 64, 32, 16, 8, 4, 2, 1, 0,5, 0,25 мг, який в перерахунку вмісту сухої речовини йодоформу в ньому містить концентрації йодоформу відповідно1280, 640, 320, 160, 80, 40, 20, 10, 5, 2,5 мг/мл.
URI: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/19817
Розташовується у зібраннях:Інтелектуальна власність. Кафедра мікробіології, вірусології та імунології
Патенти

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
mbzk_chumak.pdf766,52 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.