Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/19817
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorЧумак, Юлія Вікторівна-
dc.contributor.authorЛобань, Галина Андріївна-
dc.contributor.authorАнаньєва, Майя Миколаївна-
dc.contributor.authorФаустова, Марія Олексіївна-
dc.contributor.authorАветіков, Давид Соломонович-
dc.date.accessioned2023-01-23T12:52:30Z-
dc.date.available2023-01-23T12:52:30Z-
dc.date.issued2022-
dc.identifier.citationПат. 151171 Україна, МПК (2022.01) C12Q 1/04 (2006.01) G01N 33/00. Спосіб визначення мінімальної бактерицидної концентрації йодоформу до мікроорганізмів /Чумак Ю.В., Лобань Г. А., Ананьєва М. М., Фаустова М. О., Аветіков Д.С. ; заявник та патентовласник Полтавський державний медичний університет. – № u 2021 06101 ; заявл. 01.11.2021, опубл. 15.06.2022, Бюл. №24.uk_UA
dc.identifier.urihttp://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/19817-
dc.description.abstractСпосіб визначення мінімальної бактерицидної концентрації йодоформу до мікроорганізмів, що включає застосування методу серійних розведень, який відрізняється тим, що культури музейних штамів мікроорганізмів Staphylococcus aureus ATCC 25923, Staphylococcus epidermidis ATCC 14990, Candida albicans ATCC 10231 піддають дії 5 % йодоформного бинта, для отримання якого використовують 96 % етиловий спирт об'ємом 20 мл, до нього додають 500 мг дрібнокристалічного порошку йодоформу, інкубують протягом 24 год. при температурі 35-36 °C, досягаючи повного розчинення порошку йодоформу, цим 5 % йодоформноспиртовим розчином просочують відрізки стерильного бинта вагою 128, 64, 32, 16, 8, 4, 2, 1, 0,5, 0,25 мг, який в перерахунку вмісту сухої речовини йодоформу в ньому містить концентрації йодоформу відповідно1280, 640, 320, 160, 80, 40, 20, 10, 5, 2,5 мг/мл.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherУкраїнський інститут інтелектуальної власностіuk_UA
dc.titleСпосіб визначення мінімальної бактерицидної концентрації йодоформу до мікроорганізмівuk_UA
dc.typeOtheruk_UA
Розташовується у зібраннях:Інтелектуальна власність. Кафедра мікробіології, вірусології та імунології
Патенти

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
mbzk_chumak.pdf766,52 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.