Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/19872
Назва: Зниження активності а-амілази в підщелепних слинних залозах на фоні одонтогенной флегмони в підщелепній ділянці
Автори: Бондаренко, Валерій Володимирович
Дата публікації: 7-тра-2021
Видавець: Полтавський державний медичний університет
Бібліографічний опис: Бондаренко В. В. Зниження активності а-амілази в підщелепних слинних залозах на фоні одонтогенной флегмони в підщелепній ділянці / В. В. Бондаренко // Сучасні досягнення та перспективи розвитку хірургічної стоматології та щелепно-лицевої хірургії : матеріали Всеукр. наук.-практ. конф., присвяченої 100-річчю з дня заснування Української медичної стоматологічної академії та 80-ій річниці з дня народження одного з фундаторів хірургічної стоматології та щелепно-лицевої хірургії України професора Рибалова Олега Васильовича, м. Полтава, 7 травня 2021 р. – Полтава, 2021 – С. 21–23.
Короткий огляд (реферат): Слинні залози як і всі органи в нашому організмі виконують функції екскреторну, ендокринну та приймають в участь регуляції травлення їжі. При порушенні роботи слинних залоз в організмі відбуваються порушення процесів як травлення так і загального дисбалансу в організмі. Кількість захворювань слинних залоз дуже велика, ми можемо відмітити і механічні пошкодження слинних залоз, запальні процеси як вірусного так і бактеріального походжень, реактивно-дистрофічні процеси, та новоутворення різного ґенезу [1]. Розвиток запальних процесів в слинних залозах залежить в першу чергу від анатомічної будови слинних залоз. Запальні процеси вторинного ґенезу проходять як ускладнення процесів бактеріального характеру.
Ключові слова: амілаза
підщелепні слинні залози
URI: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/19872
Розташовується у зібраннях:Наукові праці. Кафедра хірургічної стоматології та щелепно-лицевої хірургії

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
znizhenniaaktivnosti.pdf1,43 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.