Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/19875
Назва: Про необхідність оцінки якості життя у пацієнтів з ксеростомією
Автори: Волошина, Людмила Іванівна
Скікевич, Маргарита Георгіївна
Дата публікації: 7-тра-2021
Видавець: Полтавський державний медичний університет
Бібліографічний опис: Волошина Л. І. Про необхідність оцінки якості життя у пацієнтів з ксеростомією / Л. І. Волошина, М. Г. Скікевич // Сучасні досягнення та перспективи розвитку хірургічної стоматології та щелепно-лицевої хірургії : матеріали Всеукр. наук.-практ. конф., присвяченої 100-річчю з дня заснування Української медичної стоматологічної академії та 80-ій річниці з дня народження одного з фундаторів хірургічної стоматології та щелепно-лицевої хірургії України професора Рибалова Олега Васильовича, м. Полтава, 7 травня 2021 р. – Полтава, 2021 – С. 68–70.
Короткий огляд (реферат): Останнім часом сухість у порожнині рота стала широко розповсюдженою проблемою як серед жінок, так і чоловіків, які пережили стресову ситуацію. Відомо, що слина має неабияке значення у вживанні їжі, формуванні харчової грудки, володіє карієспротекторною дію, підтримує мікробіоценоз порожнини рота тощо. Ксеростомія виникає на тлі зменшення або припинення секреції слинних залоз, що призводить до сухості слизової оболонки порожнини рота та викликає дискомфорт.
Ключові слова: оцінка якості життя
ксеростомія
URI: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/19875
Розташовується у зібраннях:Наукові праці. Кафедра хірургічної стоматології та щелепно-лицевої хірургії

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
proneobhidnist.pdf1,69 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.