Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/19954
Назва: Активність еритроцитарних факторів зсідання крові, отриманої з правої та лівої яремної вен
Інші назви: The erythrocytic coagulation factors activity of blood, receved from the right and left jugular veins
Автори: Ярошенко, P. A.
Назарова, H. C.
Степаненко, A. O.
Шаповал, O. І.
Кобець, О. О.
Слуцька, А. І.
Стеценко, Д. М.
Марченко, К. К.
Науковий керівник: Ткаченко, Олена Вікторівна
Дата публікації: 2002
Видавець: Національний медичний університет ім О. О. Богомольця
Бібліографічний опис: Активність еритроцитарних факторів зсідання крові, отриманої з правої та лівої яремної вен / P. A. Ярошенко, H. C. Назарова, A. O. Степаненко [та ін.] ; науковий керівник : О. В. Ткаченко // Тези 57 науково-практичної конференції студентів та молодих вчених Національного медичного університету ім. О. О. Богомольця з міжнародною участю «Актуальні проблеми сучасної медицини», м. Київ 17-20 квітня 2002 р. – Київ, 2002. – С. 80.
Короткий огляд (реферат): На безпорідних кішках вивчалася активність прокоагулянтних та фібринолітичних властивостей гомогенатів мозкових півкуль, показники зсідання крові та активність еритроцитарних факторів в яремних венах. Отримані результати свідчать за те, що кров, яка відтікає від правої півкулі, володіла більш вираженими, прокоагулянтами властивостями. На користь цього свідчить скорочення часу рекальціфікації та активованого часткового тромбопластинового часу у іромбоцитній та безтромбоцитній плазмі. Зсідання крові активізувалося двома шляхами: з одного боку, внутрішнім (прокоагулянтні фактори виходили з поверхні тромбоцитів у тромбоцитну плазму), з іншого - зовнішнім (в безтромбоцитну плазму проникали з півкуль головного мозку по яремним венам субстанції, які володіли тромбопластиновою активністю).
URI: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/19954
Розташовується у зібраннях:Наукові праці. Кафедра фізіології

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Aktyvnist_erytrotsytarnishykh_ faktoriv.pdf2,59 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.