Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/19982
Назва: Вплив екологічних факторів на накопичення біологічно активних речовин в лікарських рослинах
Автори: Агаєва, Христина Едуардівна
Куценко, Наталія Петрівна
Ahayeva, Kh. E.
Kutsenko, N. P.
Дата публікації: 1-гру-2022
Видавець: Харків : ФК НФаУ
Бібліографічний опис: Агаєва Х. Е. Вплив екологічних факторів на накопичення біологічно активних речовин в лікарських рослинах / Х. Е. Агаєва, Н. П. Куценко // Екологія. Здоров’я людини. Проблеми та перспективи людства : матеріали Міжнар. дистанційної екологічної наук.- практ. конф., 01 грудня 2022 р. / під ред. О. А. Шемчук. – Харків : ФК НФаУ, 2022. – С. 69–72.
Короткий огляд (реферат): За рахунок вмісту в рослинах біологічно активних речовин вони набувають лікувальних властивостей і використовуються у медицині для лікування захворювань різних систем і органів, як окремо у вигляді лікарської рослинної сировини так і у складі лікарських засобів, фітопрепаратів. На накопичення діючих речовин в рослині впливають різні чинники у тому числі і екологічні, такі як вміст вологи, освітленість, температура, ґрунт і багато інших. Біологічно активні речовини(БАР) - це неорганічні і органічні сполуки, що містяться в рослинних клітинах у незначних кількостях, мають високу активність, відносяться до продуктів первинного або вторинного біосинтезу та приймають участь у біохімічних процесах в рослинному організмі.
Ключові слова: лікарські рослини
біологічно активні речовини
URI: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/19982
Розташовується у зібраннях:Наукові праці. Фаховий медико-фармацевтичний коледж

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Ahayeva _Kh_E.pdf434,8 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.