Субмікроскопічні зміни стінки дванадцятипалої кишки щурів в нормі та при поєднаній дії комплексу харчових добавок на ранніх термінах спостереження
Ескіз недоступний
Дата
2022-10
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
Полтавський державний медичний університет
Анотація
Харчові добавки зазвичай не вважаються харчовим продуктом, але
додаються до них з технологічною метою в процесі виробництва та у
результаті стають невід'ємною їх частиною. Повідомляється про побічні
реакції на харчові добавки у дітей та вплив харчових добавок, штучних
підсолоджувачів на мікробіом кишечника людини та його здатність до
ферментації волокон. Згідно проведеного нами дослідження на вміст
харчових добавок у продуктах вітчизняного та закордонного виробництва
найбільш частіше використовуваними добавками були глутамату натрію,
нітриту натрію та Понсо 4R.
Опис
Ключові слова
Бібліографічний опис
Субмікроскопічні зміни стінки дванадцятипалої кишки щурів в нормі та при поєднаній дії комплексу харчових добавок на ранніх термінах спостереження / А. С. Григоренко, Г. А. Єрошенко, К. В. Шевченко [та ін.] // Сучасні проблеми вивчення медико-екологічних аспектів здоров’я людини : матеріали наук.-практ. інтернет-конф. з міжнар. участю, Полтава, 11–12 жовтня 2022 р. – Полтава, 2022. – С. 17–19.