Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/19999
Назва: Особливості функціонального стану головного мозку у ліквідаторів аварії на ЧАЕС у віддалений період
Автори: Гришко, Ю. М.
Науковий керівник: Міщенко, Віталій Петрович
Саник, О. В.
Дата публікації: 1998
Видавець: Полтавський державний медичний університет
Бібліографічний опис: Гришко Ю. М. Особливості функціонального стану головного мозку у ліквідаторів аварії на ЧАЕС у віддалений період / Ю. М. Гришко ; науковий керівники : В. П. Міщенко, О. В. Саник // Актуальні проблеми експериментальної та клінічної медицини : тези доп. 54-ї підсумкової студентської конференції, м. Полтава, 21 квітня 1998 р. – Полтава, 1998. – С. 66.
Короткий огляд (реферат): Нами було обстежено 55 ліквідаторів аварії на ЧАЕС віком від 32 до 50 років з клінічним діагнозом вегетосудинна дистонія. У хворих відміча­лась нестабільність артеріального тиску, кольору шкірних покривів. У 70% спостерігались вегетосудинні кризи симпатичного, змішаного, рідше пароксизмального характеру. Зміни ЕЕГ виявились у 90% обстежених і мали переважно функціональний характер. Найчастіше спостерігалась дифузна дезорганізація ритмів із згладженістю зональних відмінностей між лобними і потиличними ділянками мозку.
Ключові слова: ЧАЕС
ЕЕГ
вегето судинна дистонія
артеріальний тиск
URI: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/19999
Розташовується у зібраннях:Наукові праці. Кафедра фізіології

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Hryshko_Osoblyvosti_funktsionalnoho.pdf639,06 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.