Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/20134
Назва: | Використання пектину у медицині |
Автори: | Стрижак, Діана Олександрівна Stryzhak, D. O. |
Дата публікації: | 2022 |
Видавець: | Полтавський національний педагогічний університет імені В. Г. Короленка |
Бібліографічний опис: | Стрижак Д. О. Використання пектину у медицині / Д. О. Стрижак // Матеріали міжнародної науково-практичної конференції «Методика навчання природничих дисциплін у середній та вищій школі» (XXVІІІ Каришинські читання), (м. Полтава, 26–27 травня 2022 р.) / За заг. ред. проф. М. В. Гриньової. – Полтава : Астрая, 2022. – С. 201–202. |
Короткий огляд (реферат): | Пектин широко використовується завдяки особливій здатності утворювати нерозчинні комплекси та виводити з організму людини токсичні метали і радіоактивні ізотопи. Крім того, пектин здатний сорбувати та виводити з організму біогенні токсини, ксенобіотики, анаболіки, продукти метаболізму і біологічно шкідливі речовини, що накопичуються в організмі. Він визнаний в більшості країн як цінний харчовий інгредієнт, який не має обмежень щодо застосування. |
Ключові слова: | пектин токсини використання |
УДК: | 373.5.016:5+378.016:5](062) |
URI: | http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/20134 |
Розташовується у зібраннях: | Наукові праці. Кафедра хімії |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Use_of_pectin_in_medicine.pdf | 323,17 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.