Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/20145
Назва: Екологічність та безпечність методів знезараження стічних вод
Автори: Семенов, Анатолій Олексійович
Сахно, Тамара Вікторівна
Семенова, Наталія Володимирівна
Semenov, A. O.
Sakhno, T. V.
Semenova, N. V.
Дата публікації: 2022
Видавець: Полтавський державний аграрний університет
Бібліографічний опис: Семенов А. О. Екологічність та безпечність методів знезараження стічних вод / А. О. Семенов, Т. В. Сахно, Н. В. Семенова // Хімія, біотехнологія, екологія та освіта : зб. матеріалів VІ Міжнар. наук-практ. інтернет-конф., (м. Полтава, 16–17 травня 2022 р.). – Полтава, 2022. – С. 117–121.
Короткий огляд (реферат): В теперішній час найбільшого розповсюдження набули біоцидні полімери на основі сполук полігексаметилен-гуанідину (ПГМГ) [11]. Розроблені біоцидні полімери добре розчиняються у воді. Їх розчини не мають запаху та забарвлення, нелеткі, стабільні і безпечні при застосуванні, зберіганні і транспортуванні, не агресивні по відношенню до різноманітних матеріалів. Перевагами використання реагентів на основі ПГМГ є не висока корозійна активність розчинів, досить широкий спектр дії по відношенню до патогенних мікроорганізмів. Проте широке застосування біоцидних полімерних реагентів для знезараження питної та стічної води стримує недостатнє вивчення впливу залишкових концентрацій полімерних реагентів на людину та теплокровних ссавців, а також відсутність надійних методів вилучення надлишку реагенту з води [12].
Ключові слова: знезараження
стічні води
біоцидні полімери
УДК: 54:504:37 (100)
URI: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/20145
Розташовується у зібраннях:Наукові праці. Кафедра хімії

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Environmental_friendliness_and_safety_of_disinfection_methods_Waste_water.pdf748,59 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.