Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/20171
Назва: Праймінг насіння ріпаку ультрафіолетовим випромінюванням
Автори: Сахно, Тамара Вікторівна
Семенов, Анатолій Олексійович
Sakhno, T. V.
Semenov, A. O.
Дата публікації: 2022
Видавець: Полтавський університет економіки та торгівлі
Бібліографічний опис: Cеменов А. О. Праймінг насіння ріпаку ультрафіолетовим випромінюванням / А. О. Cеменов, Т. В. Сахно // Матеріали ХІI науково-практичної інтернет-конференції «Актуальні напрямки та інновації у вирішенні проблем галузі рослинництва» присвяч. 180 річчю з дня народження професора А. Є. Зайкевича, м. Полтава, 5 травня 2022 р. – Полтава, 2022. – С. 73–76.
Короткий огляд (реферат): Безперервне зростання населення планети є однією з найсерйозніших проблем, які впливають на сільське господарство, а також створюють тиск на фермерів, щоб вони задовольнили попит людини на продукти харчування в умовах обмежених ресурсів землі та мінливих кліматичних умов. У цьому контексті підвищення якості насіння для задоволення потреб сільського господарства було визнано серйозною проблемою у всьому світі. Повільний ріст сходів за різних абіотичних факторів (суворі умови навколишнього середовища) або біотичних факторів (патогенні мікроорганізми) обмежують розвиток і врожайність сільськогосподарських культур. Розробка методів швидкого та однорідного проростання насіння може бути ефективним заходом для підвищення продуктивності сільського господарства. У цьому аспекті покращення якості, проростання насіння за допомогою «праймування насіння» є дійовим прийомом до підвищення врожайності та продуктивності рослин.
Ключові слова: насіння
випромінювання
ультрафіолет
УДК: 631.52:633.853.494.
URI: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/20171
Розташовується у зібраннях:Наукові праці. Кафедра хімії

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Priming_rape_seeds_with_ultraviolet_radiation.pdf566,14 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.