Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/20172
Назва: Важливість білка в життєдіяльності людини. Протеїн як спортивна добавка
Автори: Сахно, Тамара Вікторівна
Горбач, Дарина Олександрівна
Sakhno, T. V.
Gorbach, D. O.
Дата публікації: 2022
Бібліографічний опис: Cахно Т. В. Важливість білка в життєдіяльності людини. Протеїн як спортивна добавка / Т. В. Cахно, Д. О. Горбач // Фізична реабілітація та здоров’язбережувальні технології: реалії і перспективи : зб. наук. матеріалів VІІІ Всеукр. наук.-практ. інтернет-конф. з міжнар. участю, м. Полтава, 24 листопада 2022 р. – Полтава : Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», 2022. ‒ С. 103–105.
Короткий огляд (реферат): Протеїн, або білок – це органічна речовина, яка складається із амінокислот, що з’єднані між собою, відіграє важливу роль у нормальному функціонуванні нашого організму та є життєво необхідним для людини. При його відсутності неможливий ріст тканин, утворення нових клітин, засвоєння різних речовин. Оскільки протеїн не може вироблятися організмом, існує потреба у його регулярному отриманні із зовні. Основним джерелом білка для організму є їжа тваринного (м’ясо, молочні продукти, яйця) та рослинного (соя, горіхи, насіння кунжуту) походження.
Ключові слова: білок
протеїн
спортивна добавка
УДК: 796.012.62
URI: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/20172
Розташовується у зібраннях:Наукові праці. Кафедра хімії

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
The_importance_of_protein_in_human_life_Protein_as_a_sports_supplement.pdf181,85 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.