Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/20186
Назва: Особливості реєстрації співвідношень щелеп у пацієнтів з резекцією у латеральних ділянках нижньої щелепи
Автори: Марченко, Костянтин Валентинович
Шеметов, Олег Валентинович
Мартиненко, Ігор Миколайович
Петренко, Руслан Володимирович
Семененко, Іван Павлович
Кіндій, Віктор Данилович
Marchenko, K. V.
Shemetov, O. V.
Martynenko, O. M.
Petrenko, R. V.
Semenenko, I. P.
Kindiy, V. D.
Дата публікації: 29-вер-2021
Видавець: Полтавський державний медичний університет
Бібліографічний опис: Особливості реєстрації співвідношень щелеп у пацієнтів з резекцією у латеральних ділянках нижньої щелепи / К. В. Марченко, О. В. Шеметов, І. М. Мартиненко [та ін.] // Мультидисциплінарний підхід в профілактиці діагностиці і лікуванні онкологічних захворювань голови і шиї : матеріали Всеукр. наук.-практ. конф. з міжнар. участю, м. Полтава, 29 верезня 2021 р. – Полтава, 2021. – С. 36–37.
Короткий огляд (реферат): При реєстрації межоклюзійного співвідношення у пацієнтів з дефектами у боковій ділянці нижньої щелепи, що утворився внаслідок половинної резекції, слід використовувати тільки напрямок руху щелепи при розмові з пацієнтом. Якщо використовувати ручний метод, як це робиться при реєстрації співвідношень щелеп в разі звичайних дефектів зубного раду, це призведе до неприроднього обертання нижньої щелепи та отримання неточного відбитку. У процесі реєстрації пацієнт повинен перемістити нижню щелепу в сторону інтактного сегменту та зімкнути щелепи відповідно до заздалегідь встановленої висоти оклюзії. Це і буде природнім оклюзійним співвідношенням. Для реєстрації необхідно використовувати відбиткову масу, що не створює опору змиканню щелеп. При відсутності великого сегмента нижньої щелепи в зону дефекту можна додатково встановити оклюзійний валик; що буде додатковою опорою для відбиткової маси.
Ключові слова: нижня щелепа
оклюзійне співвідношення
резекція
URI: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/20186
Розташовується у зібраннях:Наукові праці. Кафедра ортопедичної стоматології з імплантологією

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
123.pdf1,48 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.