Please use this identifier to cite or link to this item: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/20280
Title: Особливості взаємозв’язку стресостійкості, особистісних властивостей та особливостей подолання стресу у студентів медичного профілю
Authors: Кундій, Жанна Петрівна
Дворник, Валентин Миколайович
Скрипніков, Андрій Миколайович
Васильєва, Ганна Юріївна
Куценко, Наталія Петрівна
Issue Date: 2022
Publisher: Полтавський державний медичний університет
Citation: Особливості взаємозв’язку стресостійкості, особистісних властивостей та особливостей подолання стресу у студентів медичного профілю / Ж. П. Кундій, В. М. Дворнік, А. М. Скрипніков, Г. Ю. Васильєва, Н. П. Куценко // Матеріали Всеукраїнської науково-практичної конференції з міжнародною участю «Медична реабілітація в Україні: сучасний стан та напрями розвитку, проблеми та перспективи», м. Полтава, 8 вересня 2022 р. – Полтава, 2022. – С. 27–32.
Abstract: В результаті проведеного дослідження виявлено низький та граничний рівень опірності стресу у переважної більшості здобувачів передвищої медичної освіти, який відбивав вкрай негативний вплив багатокомпонентного стресу на успішність навчання в цілому, фізичне і психологічне самопочуття студентів. Студенти з низьким ступенем опору стресу демонстрували високу ступінь стресового навантаження на тлі переважання формування неадаптивних стратегій копінг-поведінки, отже відносяться до групи ризику розвитку психосоматичних розладів та розладів адаптації, потребують психологічного супроводу задля оптимізації психологічних ресурсів особистості успішно справлятися зі станом стресу, мінімізації його негативного впливу, формування стійких способів захисної поведінки та подолання, що в свою чергу буде запорукою збереження здоров’я майбутніх працівників системи охорони здоров’я. Уміння ефективно справлятися зі стресовими ситуаціями, використовуючи ресурси стресостійкості, допомагатиме студентам не тільки бути соціально-адаптованими особистостями, що приймають відповідальні рішення в професійній діяльності та ефективно взаємодіють з людьми, але й зберегти здоров'я, відмовившись від деструктивних способів подолання стресу.
Keywords: стрес
стресостійкість
здобувачі передвищої медичної освіти
війна
URI: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/20280
Appears in Collections:Медична реабілітація в Україні: сучасний стан та напрями розвитку, проблеми та перспективи

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Kundiy_ZH_Osoblyvosti_vzayemozvyazku_stresostiykosti.pdf129,5 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.