Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/20293
Назва: До актуальних питань медичної реабілітації в Україні
Автори: Бєлікова, Інна Володимирівна
Голованова, Ірина Анатоліївна
Ляхова, Наталія Олександрівна
Хорош, Максим Вікторович
Дата публікації: 2022
Видавець: Полтавський державний медичний університет
Бібліографічний опис: До актуальних питань медичної реабілітації в Україні / І. В. Бєлікова, І. А. Голованова, Н. О. Ляхова, М. В. Хорош // Матеріали Всеукраїнської науково-практичної конференції з міжнародною участю «Медична реабілітація в Україні: сучасний стан та напрями розвитку, проблеми та перспективи», м. Полтава, 8 вересня 2022 р. – Полтава, 2022. – С. 68–72.
Короткий огляд (реферат): В останні роки в Україні склалася критична ситуація з низкою медичних спеціальностей, що в першу чергу стосуються медичної реабілітації, фізіотерапії, лікувальної фізкультури, мануальної терапії, рефлексотерапії, відновлювальної медицини. На виклик відповіли заклади вищої та передвищої освіти та запропонували ряд освітньо-професійних програм, які мають на меті забезпечити спеціальними та фаховими компетенціями здобувачів освіти. Також, підготовка фахівців відбувається за рахунок участі у міжнародних проектах. Таким чином, система реабілітації в Україні побудована із врахуванням ратифікованої Конвенції ООН про права осіб з інвалідністю. Проблема реабілітації загострюються під час війни. В Україні є якісні та кількісні кадрові проблеми, але проблеми вирішуються за рахунок впровадження нових освітньо-професійних програм.
Ключові слова: медична реабілітація
підготовка фахівців
URI: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/20293
Розташовується у зібраннях:Медична реабілітація в Україні: сучасний стан та напрями розвитку, проблеми та перспективи

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Byelikova_IV_Do_aktualnykh_pytan_medychnoyi_reabilitatsiyi.pdf116,06 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.