Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/20468
Назва: Громадське здоров'я та його детермінанти
Автори: Харченко, Наталія Вікторівна
Зюзін, Володимир Олексійович
Коршенко, Володимир Олександрович
Костріков, Анатолій Васильович
Kharchenko, N. V.
Zyuzin, V. O.
Korshenko, V. O.
Kostrikov, A. V.
Дата публікації: 2022
Видавець: Тернопільський національний медичний університет імені І. Я. Горбачевського
Бібліографічний опис: Громадське здоров'я та його детермінанти / Н. В. Харченко, В. О. Зюзін, В. О. Коршенко, А. В. Костріков // Вісник соціальної гігієни та організації охорони здоров'я України. – 2022. – № 2 (92). – С. 4–9.
Короткий огляд (реферат): Проведено аналіз літературних джерел, що орієнтовані на поліпшення середовища життєдіяльності людини, зменшення факторів ризику, що формують значний тягар захворюваності та смертності серед населення, і стимулювання тих факторів, які, навпаки, сприяють зміцненню та збереженню здоров’я. Використано бібліосемантичний (вивчення фахової сучасної міжнародної літератури з досліджуваної проблеми) та аналітичний методи дослідження. Предмет громадського здоров’я широкий і різноманітний. Він включає профілактику захворювань, зміцнення здоров’я, захист окремих осіб і населення від небезпек, а також поліпшення здоров’я. Він має популяційну, а не індивідуальну спрямованість. Він спирається як на соціальні моделі здоров’я, так і на біомедичні. Його дисциплі нарна база включає, серед іншого, епідеміологію, медичну статистику, медичну інформатику, психологію здоров’я, менеджмент, медичну соціологію, економіку охорони здоров’я, медичну антропологію, медичну географію, політологію, а також інфекційні хвороби та хвороби, що передаються статевим шляхом.
Ключові слова: громадське здоров’я
соціальні і біомедичні причини
детермінанти
салютогенез
УДК: 614
DOI: 10.11603/1681-2786.2022.2.13298
URI: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/20468
Розташовується у зібраннях:Наукові праці. Кафедра гігієни та екології

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
gromadske_zdoroviy_ta_jogo_determinanty.pdf406,68 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.