Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/20572
Назва: Симуляційне навчання як важлива складова навчального процесу майбутніх клініцистів та їхні «взаємини» з роботою «біля ліжка хворого»
Автори: Петров, Євген Євгенович
Чекаліна, Наталія Ігорівна
Іваницька, Тетяна Анатоліївна
Сакевич, Вікторія Дмитрівна
Борисова, Зінаїда Олексіївна
Petrov, Ye. Ye.
Chekalina, N. I.
Ivanytskaya, T. A.
Sakevych, V. D
Borysova, Z. O.
Дата публікації: бер-2023
Видавець: Полтавський державний медичний університет м.Полтава, Україна
Бібліографічний опис: Симуляційне навчання як важлива складова навчального процесу майбутніх клініцистів та їхні «взаємини» з роботою «біля ліжка хворого» / Є. Є. Петров, Н. І. Чекаліна, Т. А. Іваницька, В. Д. Сакевич, З. О. Борисова // Медична освіта за новими стандартами: виклики та інтеграція в міжнародний освітній простір : матеріали навч.-наук. конф. з міжнар. участю, м. Полтава, 30 березня 2023 р. – Полтава, 2023. – С. 193–194.
Короткий огляд (реферат): Протягом уже тривалого періоду часу традиційно провідна роль у підготовці майбутнього лікаря-клініциста надається «класичній» роботі «біля ліжка хворого». Але нині постало багато питань, які вирішити дуже складно, а іноді – й неможливо без пошуку новітніх технологій навчання. Серед останніх особливо треба виокремити симуляційне навчання. Симуляція – це імітація, моделювання, реалістичне відтворення процесу. Симуляція в медичній освіті – це сучасна технологія навчання й оцінки практичних навичок, умінь і знань, що заснована на реалістичному моделюванні, імітації клінічної ситуації або окремої фізіологічної системи з використанням біологічних, механічних, електронних і віртуальних (комп’ютерних) моделей. Симуляційне навчання «набирає оберти» останніми роками. І на те є певні причини. Адже традиційна «класична» система медичного навчання, за спостереженнями науковців, не лише не забезпечує засвоєння специфічних практичних навичок, у тому числі щодо роботи з медичною технікою, а й не готує до роботи в команді, алгоритмізації дій при веденні пацієнта в умовах часових обмежень.
Ключові слова: симуляційне навчання
новітні технології
лікар-клініцист
УДК: 378.001.1
URI: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/20572
Розташовується у зібраннях:Медична освіта за новими стандартами: виклики та інтеграція в міжнародний освітній простір
Наукові праці. Кафедра пропедевтики внутрішньої медицини

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Symuliatsiine_navchannia_yak_vazhlyva_skladova_navchalnoho_protsesu.pdf2,29 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.