Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/20627
Назва: Пристрій для проведення внутрішньоротового електрофорезу в стоматології
Автори: Зайцев, Андрій Володимирович
Котелевська, Наталія Василівна
Ніколішин, Анатолій Карлович
Бойченко, Ольга Миколаївна
Дата публікації: 2023
Видавець: Державне некомерційне підприємство «Центр тестування професійної компетентності фахівців з вищою освітою напрямів підготовки «Медицина» і «Фармація»
Бібліографічний опис: Пристрій для проведення внутрішньоротового електрофорезу в стоматології : реєстр № 94/9/23 / А. В. Зайцев, Н. В. Котелевська, А. К. Ніколішин, О. М. Бойченко // Перелік наукової (науково-технічної) продукції, призначеної для впровадження досягнень медичної науки у сферу охорони здоров’я. ‒ Київ, 2023. ‒ Вип. 9. ‒ С. 136‒137.
Короткий огляд (реферат): Пристрій для проведення внутрішньоротового електрофорезу в стоматології у вигляді електричної схеми, складеної з елементу живлення, на полюсах якого закріплені струмозйомні електроди, від яких відходять струмопроводи, до другого кінця яких прикріплено лікувальні електроди. При збиранні електричної схеми електричним струмом до ясен передаються лікувальні речовини у вигляді активованих іонів або молекул. Лікувальний ефект залежить від властивостей лікувальної речовини і полярності підключення лікувальних електродів. Пристрій для проведення внутрішньоротового електрофорезу в стоматології використовується наступним чином: з перерахованих вище елементів збирається вищезазначена схема. Один з лікувальних електродів обгортується гідрофільною пов'язкою і фіксується на зап'ясті. Другий з лікуваьних електродів обгортується гідрофільною пов'язкою, яка просякнута лікувальним розчином і розміщується на яснах в ділянці патології.
Ключові слова: гальванізм
порожнина рота
фізіотерапія
URI: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/20627
Розташовується у зібраннях:Інтелектуальна власність. Кафедра терапевтичної стоматології
Нововведення, технології (РКТ)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Innovation_Device_for_conducting_intraoral_electrophoresis_in_dentistry.PDF1,7 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.