Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/21036
Назва: Соціально психологічна адаптація студентів медичного університету
Автори: Каценко, Андрій Любославович
Свінцицька, Наталія Леонідівна
Тихонова, Олеся Олександрівна
Тарасенко, Яна Альбертівна
Устенко, Роман Леонідович
Пілюгін, Андрій Валентинович
Корчан, Наталія Олександрівна
Сербін, Сергій Ігорович
Дата публікації: 2023
Видавець: Полтавський національний педагогічний університет імені В. Г. Короленка
Бібліографічний опис: Соціально психологічна адаптація студентів медичного університету / А. Л. Каценко, Н. Л. Свінцицька, О. О. Тихонова, Я. А. Тарасенко, Р. Л. Устенко, А. В. Пілюгін, Н. О. Корчан, С. І. Сербін // Синергетичний підхід до проєктування життєвого простору особистості : зб. наук. матеріалів ІІІ Міжнар. наук.-практ. конф., (27–28 квітня 2023 р., м. Полтава). – Полтава, 2023. – С. 84–86.
Короткий огляд (реферат): Мета роботи – виявити особливості соціально-психологічної адаптації студентів медичного вишу у нових умовах для всіх учасників освітнього процесу. Таким чином, проведене дослідження показало, що студенти ПДМУ практично повністю адаптувалися до кінця першого курсу, проте перша сесія викликала незначну дезадаптацію, при цьому рівень адаптованості не вийшов за межі комфортних значень. На другому курсі відбулося піднесення адаптації за рахунок особистісних якостей студентів, таких як висока самооцінка та прийняття інших, прагнення домінування та висока мотивованість до навчального процесу. Умови дистанційного навчання мали двоякий вплив на учнів. З одного боку, студенти легко адаптувалися до цих умов, у них підвищилася оцінка по відношенню до себе та оточуючих, їм було емоційно комфортно. З іншого боку, незважаючи на високі оцінки, результати такого навчання у наступному семестрі показали, що студенти не засвоїли пройдений матеріал, погано орієнтуються в отриманій інформації та не можуть її аналізувати.
Ключові слова: домінування
ескапізм
адаптація
самосприйняття
інтернальність
УДК: 159.923.5(062)
URI: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/21036
Розташовується у зібраннях:Наукові праці. Кафедра анатомії людини

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Sotsialno_psykholohichna_adaptatsiya.pdf963,86 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.