Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/21064
Назва: Основні аспекти впливу надмірної ваги тіла на стан порожнини рота з огляду лікаря стоматолога
Автори: Дегтяренко, Тетяна Валеріївна
Дегтяренко, Павло Васильович
Dehtiarenko, T. V.
Dehtiarenko, P. V.
Науковий керівник: Борзих, Оксана Анатоліївна
Borzykh, O. A.
Дата публікації: 2021
Видавець: Полтавський державний медичний університет
Бібліографічний опис: Дегтяренко Т. В. Основні аспекти впливу надмірної ваги тіла на стан порожнини рота з огляду лікаря стоматолога / Т. В. Дегтяренко, П. В. Дегтяренко ; наук. керівник : О. А. Борзих // IMEDSCOP 2021 : abstract book of 2nd International Medical Students Conference in Poltava in honour of 100th anniversary of Ukrainian Medical Stomatological Academy, Poltava, March 25–26, 2021. – Poltava, 2021. – P. 7–8.
Короткий огляд (реферат): Зайва вага - це проблема охорони здоров'я, яка може призвести до загальних ускладнень у здоров'ї. Ожиріння має велику поширеність, хворобою страждають як дорослі , так і все частіше діти та молодь. Основна причина ожиріння - дисбаланс між споживанням енергії та її витратою. Впродовж останніх років ця медична проблема набуває актуальності серед осіб молодого віку.Оцінка впливу ІМТ на загальне здоров'я людини та віддалений прогноз щодо життя та прогнозованої захворюваності пацієнта є важливою ланкою роботи лікаря будь-якої спеціальності, зокрема лікаря стоматолога. Обізнаність щодо свого здоров'я для пацієнта має позитивний вплив на формування здорових звичок та дотримання рекомендацій лікаря. За результатами дослідження розроблено інформаційний лист для пацієнта та лікаря стоматолога щодо особливостей стоматологічної тактики та підходів лікування пацієнтів з надмірною масою тіла та ожирінням.
Ключові слова: надмірна вага
ожиріння
стоматологічний статус
URI: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/21064
Розташовується у зібраннях:Наукові праці. Кафедра внутрішньої медицини № 3 з фтизіатрією

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Dehtyarenko_TV_Osnovni_aspekty_vplyvu_nadmirnoyi_vahy.pdf187,64 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.