Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/21074
Назва: Modern approaches to inhalation treatment of bronhoobructive diseases from dentist`s point of view
Інші назви: Сучасні підходи до інгаляційного лікування бронхообструктивних захворювань з огляду лікаря-стоматолога
Автори: Dondyk, Ksenia
Borzykh, O. A.
Борзих, Оксана Анатоліївна
Науковий керівник: Borzykh, O. A.
Борзих, Оксана Анатоліївна
Дата публікації: 2017
Видавець: Українська медична стоматологічна академія
Бібліографічний опис: Dondyk K. V. Modern approaches to inhalation treatment of bronhoobructive diseases from dentist`s point of view / K. V. Dondyk, O. A. Borzykh // Матеріали 73-ї Всеукраїнської студентської наукової конференції «Погляд майбутніх лікарів на сучасну медицину», 30 березня – 1 квітня 2017, м. Полтава. – Полтава, 2017. – С. 4.
Короткий огляд (реферат): Одним з основних аспектів в лікуванні хворих на БА та ХОЗЛ є підтримка адекватного контролю над перебігом захворювання, тобто досягнення стану, що дозволяє хворому відчувати себе практично здоровим. Сучасне лікування хворих на БА та ХОЗЛ включає призначення інгаляторної терапії, що має побічні ефекти, пов'язані з порожниною рота (ПР), зокрема: кандидоз ПР і глотки, стоматити, ксеростомію, осиплість голосу і смакосприйняття. За результатами проведеного дослідження основними скаргами пацієнтів були: ксеростомія, осиплість голосу, зміни смакосприйняття. Побічна дія інгаляційної терапії, за її наявності, негативно впливає на стан ПР, погіршує суб'єктивне сприйняття хворими загального стану свого здоров'я вимагає додаткового обстеження та лікування. Зміни з боку ПР під впливом інгаляційної терапії відіграють суттеву роль щодо якості життя на БА та ХОЗЛ. Регулярні профілактичні заходи та роз'яснення необхідності їх щоденного виконання сприяє усуненню патологічних симптомів, поліпшенню якості життя пацієнтів та комплаєнсу до лікування.
Ключові слова: Інгаляційне лікування
бронхіальна астма
стоматологічні аспекти
ксеростомія
URI: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/21074
Розташовується у зібраннях:73-я Всеукраїнська студентська наукова конференція
Наукові праці. Кафедра внутрішньої медицини № 3 з фтизіатрією

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Dondyk_KV_Modern_approaches.pdf56,08 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.