Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/2193
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorГанчо, Ольга Валеріївна-
dc.contributor.authorЛобань, Галина Андріївна-
dc.contributor.authorВажнича, Олена Митрофанівна-
dc.contributor.authorСкрипник, Микола Васильович-
dc.contributor.authorГанчо, Ольга Валерьевна-
dc.contributor.authorЛобань, Галина Андреевна-
dc.contributor.authorВажничая, Елена Митрофановна-
dc.contributor.authorСкрипник, Николай Васильевич-
dc.contributor.authorGancho, O. V.-
dc.contributor.authorLoban’, G. A.-
dc.contributor.authorVazhnichaya, Ye. M.-
dc.contributor.authorSkripnik, N. V.-
dc.date.accessioned2017-11-02T13:25:33Z-
dc.date.available2017-11-02T13:25:33Z-
dc.date.issued2014-
dc.identifier.citationЧутливість музейних штамів мікроорганізмів до композицій на основі наночастинок срібла та похідного 3-гідроксипіридину / О. В. Ганчо, Г. А. Лобань, О. М. Важнича, М. В. Скрипник // Світ медицини та біології. ─ 2014. ─ № 1 (43). ─ С. 102─105.uk_UA
dc.identifier.otherУДК 579.22:546.57-
dc.identifier.urihttp://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/2193-
dc.description.abstractВивчено чутливість музейних штамів S. aureus АТСС 25923, S. epidermidis АТСС 14990, E. coli АТСС 25922, E.faecalis АТСС 29212, C. albicans АТСС 10231 до наночастинок срібла (Ag), одержаних шляхом електронно-променевої технології та диспергованих у гідрофільному середовищі з використанням похідного 3-гідроксипіридину та полівінілпіролідону (ПВП) або декстрану. Показано, що такі дисперсії виявляють протимікробну активність насамперед стосовно E. coli АТСС 25922. Серед них найбільшу бактеріостатичну дію має рідина, до складу якої входять наночастинки Ag разом з похідним 3-гідроксипіридину та ПВП;Изучена чувствительность музейных штаммов S. Aureus АТСС 25923, S. epidermidis АТСС 14990, E. coli АТСС 25922, E.faecalis АТСС 29212, C. albicans АТСС 10231 к наночастицам серебра (Ag), полученным путем электронно-лучевой технологии и диспергированным в гидрофильной среде с применением производного 3-гидроксипиридина и поливинилпирролидона (ПВП) или декстрана. Показано, что такие дисперсии проявляют противомикробную активность прежде всего в отношении E. Coli АТСС 25922. Среди них наибольшее бактериостатическое действие имеет жидкость, в состав которой входят наночастицы Ag вместе с производным 3-гидроксипиридина и ПВП;It is studied the sensitivity of museum strains of S.aureus ATCC 25923, S. epidermidis ATCC 14990, E. coli ATCC 25922, E. faecalis ATCC 29212, C. albicans ATCC 10231 to silver (Ag) nanoparticles obtained by electronray technology and dispersed in hydrophilic medium with the use of 3-hydroxypyridine derivative and polyvinylpyrrolidone (PVP) or dextran. It is shown that such dispersions display antimicrobial activity primarily in respect of E. coli ATCC 25922. Among them liquid which is composed of Ag nanoparticles together with 3-hydroxypyridine derivative and PVP has the greatest bacteriostatic action.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.subject3-гідроксипіридинuk_UA
dc.subjectнаночастинкиuk_UA
dc.subjectчутливість мікроорганізмівuk_UA
dc.subjectсріблоuk_UA
dc.subjectчувствительность микроорганизмовuk_UA
dc.subjectсереброuk_UA
dc.subjectнаночастицыuk_UA
dc.subject3-гидроксипридинuk_UA
dc.subjectsensitivity of microorganismsuk_UA
dc.subjectnanoparticlesuk_UA
dc.subjectsilveruk_UA
dc.subject3-hydroxypyridineuk_UA
dc.titleЧутливість музейних штамів мікроорганізмів до композиції на основі наночастинок срібла та похідного 3-гідроксипіридинуuk_UA
dc.title.alternativeЧувствительность музейных штаммов микроорганизмов к композиции на основе наночастиц серебра и производного 3-гидроксипиридинуuk_UA
dc.title.alternativeSensitivity of museum strains of microorganisms to composition based on silver nanoparticles and derivative 3-hydroxypyridineuk_UA
dc.typeArticleuk_UA
Розташовується у зібраннях:Наукові праці. Кафедра мікробіології, вірусології та імунології

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Influence_of_nano-partnoc_silver.pdf173,34 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.