Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/22773
Назва: Особливості вибору стоматологічного лікування у людей середнього та похилого віку
Автори: Шрамко, В. О.
Ляшенко, Лілія Іванівна
Дата публікації: 2023
Видавець: Полтавський державний медичний університет
Бібліографічний опис: Шрамко В. О. Особливості вибору стоматологічного лікування у людей середнього та похилого віку / В. О. Шрамко, Л. І. Ляшенко // Матеріали VII Всеукраїнської науково-практичної конференції з міжнародною участю «Полтавські дні громадського здоров’я», м. Полтава, 26 травня 2023 р. / ПДМУ ; ред. кол. : В. М. Ждан, В. П. Лисак, І. А. Голованова [та ін.]. – Полтава, 2023. – С. 119–120.
Короткий огляд (реферат): Захворювання у людей середнього та похилого віку є значною медико соціальною проблемою у зв’язку з розвитком втрати зубів і погіршенням якості життя. Лікування зубів у людей даного віку має ряд особливостей: необхідний комплексний підхід до вибору методу лікування, направлений на збереження зубів та мінімальним ризиком для загального здоров'я пацієнта. У людей середнього та похилого віку є певні зміни в будові зубів: зменшується товщина шару емалі, утворюється значна кількість вторинного дентину, атрофія — зменшення обсягу пульпи, відбувається фіброзна зміна її тканин, відкладення мінеральних речовин, що негативно позначається на стані судин та капілярів, за рахунок цього з віком змінюються показники КПВ. Матеріали стоматологічної захворюваності людей цього віку становлять інтерес для планування надання стоматологічної допомоги.
Ключові слова: людина середнього віку
людина похилого віку
стоматологічне лікування
URI: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/22773
Розташовується у зібраннях:Полтавські дні громадського здоров’я

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Shramko_Osoblyvosti_vyboru.pdf343,53 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.