Сучасні підходи до діагностики та лікування зубощелепних аномалій, ускладнених скупченістю зубів

Ескіз недоступний

Дата

2024

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

Анотація

У поданій монографії наводяться результати динамічного клінічного спостереження, аналіз провідних факторів ризику, пропонуються алгоритмічні схеми діагностичних і лікувальних заходів у пацієнтів із зубощелепними аномаліями, ускладненими скупченістю зубів із врахуванням форми і ступеня тяжкості скупченості зубів, виду зубощелепної аномалії, етіологічних чинників аномалії, особливостей лиця, кісткових структур, зубних рядів, зубів, функціонального стану жувальних, скроневих м’язів і колового м’яза рота, віку і психотипу пацієнта. В окремому розділі оґрунтовано застосування діагностичного комп’ютерного програмного забезпечення та найбільш суттєві цефалометричні параметри. Практично значущою цінністю монографії є і те, що в ній описані авторські ортодонтичні конструкції та способи лікування, які доповнені запропонованими прийомами диференційованого масажу при різній локалізації скупченості зубів, що пришвидшує відновлення міодинамічної рівноваги щелепно-лицевої ділянки і сприяє функціональній реабілітації пацієнтів. Монографія розрахована для удосконалення навчання ортодонтії здобувачів вищої освіти за фахом «Стоматологія» (магістерський рівень). Рекомендована для використання в освітньому процесі на післядипломному етапі підготовки лікарів-інтернів з фаху «Стоматологія», аспірантів, лікарів- ортодонтів, лікарів-стоматологів загальних, дитячих стоматологів, стоматологів-ортопедів.

Опис

Ключові слова

зубощелепні аномалії, скупченість зубів, етіологічні чинники аномалії, способи лікування, ортодонтія, ортодонтичні конструкції

Бібліографічний опис

Дмитренко М. І. Сучасні підходи до діагностики та лікування зубощелепних аномалій, ускладнених скупченістю зубів : монографія / М. І. Дмитренко. – Полтава, 2024. – 158 с.