Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/22917
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorВесніна, Людмила Едуардівна-
dc.contributor.authorШевченко, Юлія Сергіївна-
dc.contributor.authorМамонтова, Тетяна Василівна-
dc.contributor.authorБаранова, Алла Федорівна-
dc.contributor.authorКайдашев, Ігор Петрович-
dc.date.accessioned2024-02-14T14:14:02Z-
dc.date.available2024-02-14T14:14:02Z-
dc.date.issued2019-
dc.identifier.citationСпосіб прогнозування розвитку підвищеної маси тіла та ожиріння : реєстр №547/5/18 / Л. Е. Весніна, Ю. С. Шевченко, Т. В. Мамонтова, А. Ф. Баранова, І. П. Кайдашев // Перелік наукової (науково-технічної) продукції призначеної для впровадження досягнень медичної науки у сферу охорони здоровя. – 2019. – Вип 5. – С. 502–503.uk_UA
dc.identifier.urihttp://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/22917-
dc.description.abstractСпосіб прогнозування розвитку підвищеної маси тіла та ожиріння включає оцінку у сироватці крові, яку беруть натщесерце, показників інсулінорезистентності і системного запалення. Оцінюють вуглеводний обмін за концентрацією глюкози та інсуліну, розраховують індекс інсулінорезистентності HOMA-IR. Наявність хронічного системного запалення визначають за рівнем церулоплазміну. Рівень нейропептида Агоуті-пов’язаного протеїну - AgRP в сироватці крові досліджують імуноферментним методом. За наявності ознак інсулінорезистентності за індексом HOMA-IR, системного запалення за підвищенням рівня церулоплазміна та збільшення рівня AgRP вище 9,79 пг/мл у досліджуваних прогнозують розвиток підвищення маси тіла та ожиріння.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.subjectожирінняuk_UA
dc.subjectпідвищена маса тілаuk_UA
dc.titleСпосіб прогнозування розвитку підвищеної маси тіла та ожирінняuk_UA
dc.typeOtheruk_UA
Розташовується у зібраннях:Інтелектуальна власність. Кафедра фізіології
Нововведення, технології (РКТ)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
vesnina.pdf274,53 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.