Кристалографія слізної рідини як метод прогнозування ризику розвитку проліферативних змін на сітківці у хворих на цукровий діабет 1 типу

Ескіз недоступний

Дата

2016

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

Вищий державний навчальний заклад України "Українська медична стоматологічна академія"

Анотація

Актуатьність. Згідно даних літератури, від виникнення проліферативних змін на сітківці не застраховані діабетики будь-якої вікової групи, з будь-яким типом захворювання (Салдан Й.Р., 2003). Однак, частіше і в найбільш небезпечній формі це трапляється з молодими пацієнтами, що страждають на цукровий діабет (ЦД) 1 типу (Walker J.etal., 2013). Нашими попередніми дослідженнями встановлена залежність специфічних кристалографічних змін слізної рідини від варіабельності форм діабетичної ретинопатії (ДРП) (Безкоровайна І.М. та ін., 2016), подальше вивчення продовжується. Прогнозування ризику прогресування ДРП має надзвичайний інтерес для клінічної практики.

Опис

Ключові слова

Бібліографічний опис

Кристалографія слізної рідини як метод прогнозування ризику розвитку проліферативних змін на сітківці у хворих на цукровий діабет 1 типу / І. М. Безкоровайна, Д. О. Наконечний, А. О. Безкоровайна, М. К. Ткаченко // Тези доповідей науково-практичної конференції лікарів-інтернів, магістрів та клінічних ординаторів "Актуальні питання клінічної медицини". – Полтава, 2016. – С. 66–67.