Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/2672
Назва: Спосіб експрес-діагностики ротової рідини на наявність летючих амінів у жінок із бактеріальним вагінозом
Автори: Петрушанко, Тетяна Олексіївна
Крутікова, Елла Іванівна
Шульженко, Анна Дмитрівна
Дата публікації: 2017
Видавець: МОЗ УКРАЇНИ Український центр наукової медичної інформації та патентно-ліцензійної роботи (Укрмедпатентінформ)
Бібліографічний опис: Спосіб експрес-діагностики ротової рідини на наявність летючих амінів у жінок із бактеріальним вагінозом : інформаційний лист про нововведення в системі охорони здоров'я № 12-2017 / Т. О. Петрушанко, Е. І. Крутікова, А. Д. Шульженко ; ВДНЗУ «УМСА», Укрмедпатентінформ. – Київ : Укрмедпатентінформ, 2017. – 5 с.
Короткий огляд (реферат): Запропонований аміно-тест ротової рідини корелює із загальноприйнятим аміно-тестом секрету піхви, ефективність якого науково та клінічно доведена. Суть виконання методики: за допомогою стоматологічного шпателя виконується забір ротової рідини з вестибулярного боку альвеолярного відростку нижньої щелепи. Отриманий біоматеріал наноситься на предметне скло і до нього додається крапля гідроокису калію. При позитивному результаті тесту з’являється неприємний запах «тухлої риби». Результативність тесту оцінюють в плюсах від 1 до 4 в залежності від інтенсивності запаху. При негативному тесті запах не виявляють. На підставі проведених клінічних та лабораторних досліджень, встановлено, що специфічність аміно-тесту ротової рідини складає 81%. На основі даного дослідження, можна зкорегувати подальший план обстежень та схему лікування.
Ключові слова: експрес-діагностика
ротова рідина
бактеріальний вагіноз
URI: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/2672
Розташовується у зібраннях:Інформаційні листи
Інтелектуальна власність. Кафедра терапевтичної стоматології

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Inform_ShulzhenkoA_17_12.pdf331,3 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.