Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/3494
Назва: Спосіб автоматизованого створення медичних документів
Автори: Філоненко, Анатолій Федорович
Солопов, Дмитро Іванович
Лейкін, Олександр Сергійович
Устенко, Роман Леонідович
Устенко, Роман Леонидович
Кулик, Руслан Олександрович
Щербак, Євгеній Володимирович
Дата публікації: 2015
Видавець: Державна служба інтелектуальної власності України, ДП “Український інститут промислової власності”.
Бібліографічний опис: Пат. України на корисну модель № UA 98610 U Спосіб автоматизованого створення медичних документів / А. Ф. Філоненко, Д. І. Солопов, О. С. Лейкін, Р. Л. Устенко, Р. О. Кулик, Є. В. Щербак; заявник і патентовласник ВДНЗУ «УМСА». – U201414223; заявл. 31.12.2014; опубл. 27.04.2015, Бюл. № 8.
Короткий огляд (реферат): Спосіб автоматизованого створення медичних документів, що включає використання термінального пристрою, в який отримують дані про пацієнта, передають дані про пацієнта в систему обробки даних, де спеціальна комп'ютерна програма структуризації даних генерує відповідні медичні документи, переносячи відповідні дані пацієнта в відповідні макети медичних документів, які заздалегідь формують в базі даних макетів документів, доповнюючи їх тими даними про пацієнта, що вже існують в базі даних пацієнтів, який відрізняється тим, що отримання даних про пацієнта здійснюється з голосу людини, шляхом отримання звукових сигналів на мікрофон термінального пристрою, який підключений до входу звукової карти термінального пристрою, що оцифровує звуковий сигнал, оцифрований звуковий сигнал подають на блок попередньої обробки сигналу, в якому проводять пригнічення шуму та нормалізують звуковий сигнал, потім передають нормалізований звуковий сигнал в блок розпізнавання мови, де спеціальна комп'ютерна програма розпізнавання мови класифікує його, формує послідовність із від класифікованих звукових сигналів та передає в блок формування слова послідовність із від класифікованих звукових сигналів, де, використовуючи базу даних слів, будують граматичну форму розпізнаних слів у текстовому форматі.
Ключові слова: створення
медичних
автоматизованого
спосіб
документів
URI: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/3494
Розташовується у зібраннях:Патенти
Інтелектуальна власність. Кафедра анатомії людини

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Ust_2015_pat.pdf351,44 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.