Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/3769
Назва: Удосконалення навичок усного зв’язного мовлення на заняттях з української ділової мови
Автори: Лещенко, Тетяна Олександрівна
Дата публікації: 1996
Видавець: Вищий державний навчальний заклад України «Українська медична стоматологічна академія»
Бібліографічний опис: Лещенко Т. О. Удосконалення навичок усного зв’язного мовлення на заняттях з української ділової мови / Т. О. Лещенко // Удосконалення навчання практичним навичкам : матеріали конф. – Полтава, 1996. – С. 32.
Короткий огляд (реферат): Підкреслено, що професія лікаря — найпомітніша серед тих, які потребують досконалого опанування комунікативної функції мови. Володіння навичками усного зв'язного мовлення, культурою мови, лексичним багатством слова — це не просто виробнича необхідність, а невід'ємна ознака інтелігентності, високого професійного рівня лікаря. У зв'язку з цим особливого значення в системі лекцій та практичних занять з української ділової мови набувають методичні форми та прийоми, спрямовані на вдосконалення навичок усного зв'язного мовлення і культури мови. Усі вони мають системний характер і пов'язані безпосередньо з визначенням кожної теми згідно з програмою. Крім загальноосвітньої, культурологічної та професійної орієнтації, вправи на вдосконалення навичок усного зв'язного мовлення тісно пов'язані з поглибленням знань основних розділів лексики, фразеології, правопису. Велике значення для вдосконалення навичок високої культури мовлення має виконання творчих завдань, що передбачають ознайомлення з історією рідного краю, культурою і літературними традиціями України і Полтавщини.
Ключові слова: комунікативна функція
практичні навички
ділова українська мова
культура мови медика
білінгвізм
краєзнавство
URI: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/3769
Розташовується у зібраннях:Наукові праці. Кафедра українознавства та гуманітарної підготовки

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Udoskonalennya_navichok.pdf247,62 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.