Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/392
Назва: Експериментальне вивчення нових антидепресивних засобів
Автори: Бобирьов, Віктор Миколайович
Бобырев, Виктор Николаевич
Bobyriov, V. M.
Мамчур, Віталій Йосипович
Мамчур, Виталий Иосифович
Mamchur, V.
Луценко, Руслан Володимирович
Луценко, Руслан Владимирович
Lutsenko, R.
Дев'яткіна, Тетяна Олексіївна
Девяткина, Татьяна Алексеевна
Devyatkina, T.
Сидоренко, Антоніна Григорівна
Сидоренко, Антонина Григорьевна
Sydorenko, А.
Хом'як, Oлена Валеріївна
Хомяк, Елена Валерьевна
Chomjak, O.
Дата публікації: 2014
Видавець: Вищий державний навчальний заклад України «Українська медична стоматологічна академія»
Бібліографічний опис: Експериментальне вивчення нових антидепресивних засобів : метод. рек. / В. М. Бобирьов, В. Й. Мамчур, Р. В. Луценко, Т. О. Дев’яткіна, А. Г. Сидоренко, О. В. Хомяк. – Київ, 2014. – 39 с.
Короткий огляд (реферат): Доклінічне вивчення нових хімічних сполук, що володіють потенційними антидепресивними властивостями, не повною мірою уніфіковане і потребує систематизації та удосконалення. Відсутня єдина методологічна система фармакологічної оцінки нових антидепресивних засобів. У методичних рекомендаціях розглянуті теоретичні та практичні підходи до експериментального вивчення речовин, що можуть рекомендуватися в якості антидепресантів. Представлені сучасні уявлення про етіопатогенез депресивних розладів і класифікацію антидепресивних препаратів за механізмом дії. Вивчення специфічної активності досліджуваних речовин запропоновано починати з використання поведінкових тестів. При цьому сполука за виявленою антидепресивною активністю не повинна поступатися референс-препарату. На наступному етапі дослідження рекомендується проводити нейрофармакологічні тести зі специфічними речовинами, що пригнічують і збуджують ЦНС. Це дасть змогу віднести біологічно активну сполуку до певної групи антидепресантів, тобто класифікувати її за механізмом дії. На заключному етапі доклінічного дослідження рекомендується за допомогою сучасних біохімічних методів і методів радіолігандного зв’язування встановити субклітинні та молекулярні мішені для впливу потенційних антидепресантів. Методичні рекомендації спрямовані на підвищення ефективності пошуку і вивчення нових антидепресивних засобів.
Ключові слова: депресія
антидепресанти
поведінкові тести
нейрофармакологічні тести
URI: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/392
Розташовується у зібраннях:Навчально-методичні видання. Кафедра фармакології, клінічної фармакології та фармації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
metodnchni_rekomendacii_antudepresantu.pdf844,23 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.