Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/4118
Назва: Влияние некоторых синтетических антиоксидантов на метаболическую активность кислотопродуцирующих микроорганизмов ротовой жидкости и зубной бляшки
Інші назви: Effect of some synthetic antioxidants on the metabolic activity of acid-producing microorganisms of the oral fluid and dental plaque
Автори: Падалка, Іван Опанасович
Падалка, Иван Афанасьевич
Padalka, I. A.
Падалка, Аліна Іванівна
Падалка, Алина Ивановна
Padalka, A. I.
Дата публікації: 2011
Видавець: Вищий державний навчальний заклад України «Українська медична стоматологічна академія»
Бібліографічний опис: Падалка И. А. Влияние некоторых синтетических антиоксидантов на метаболическую активность кислотопродуцирующих микроорганизмов ротовой жидкости и зубной бляшки / И. А. Падалка, А. И. Падалка // Український стоматологічний альманах. – 2011. – № 3. – С. 54–57.
Короткий огляд (реферат): Из трех исследованных синтетических антиоксидантов - Пропилгаллат, додецилгалату и дибунолу только пропилгалат существенно и длительно подавлял кислотопродуцирующей активность микроорганизмов ротовой жидкости (in vitro) и зубной бляшки (in situ), обусловленную углеводным нагрузкой; It has been found out that among three synthetic antioxidants such as propyl gallate, dodecyl gallate, and dibunole, which were under the investigation, only the propyl gallate significantly supressesed acid-producing activity of oral fluid microorganisms (in vitro) and tooth plaque microorganisms (in situ) caused by durative carbohydrated loading.
Ключові слова: ротовая жидкость
зубная бляшка
антиоксиданты
кислотопродуцирующая активность микроорганизмов
oral fluid
dental plaque
antioxidants
acid-producing activity of microorganisms
URI: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/4118
Розташовується у зібраннях:Наукові праці. Кафедра дитячої терапевтичної стоматології

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
vliyanie_nekotoryh_sinteticheskih_antioksidantov.pdf125,71 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.