Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/4175
Назва: Результати аналізу фізико-хімічних показників якості молока згущеного незбираного з цукром
Інші назви: Results of analysis of physico-chemical indicators of quality of condensed whole milk with sugar
Результаты анализа физико-химических показателей качества молока сгущенного цельного с сахаром
Автори: Назаренко, Ельвіра Анатоліївна
Іващенко, Олена Дмитрівна
Нікозять, Юлія Борисівна
Рябенко, Єлизавета Романівна
Nazarenko, E. A.
Ivaschenko, O. D.
Nikozyat, Yu. B.
Ryabenko, Y. R.
Назаренко, Эльвира Анатольевна
Иващенко, Елена Дмитриевна
Никозять, Юлия Борисовна
Рябенко, Елизавета Романовна
Дата публікації: 16-бер-2016
Видавець: Полтавський університет економіки і торгівлі
Бібліографічний опис: Результати аналізу фізико-хімічних показників якості молока згущеного незбираного з цукром / Е. А. Назаренко, О. Д. Іващенко, Ю. Б. Нікозять, Є. Р. Рябенко // Актуальні проблеми теорії та практики експертизи товарів : матеріали ІІІ міжнар. наук.-практ. інтернет-конф., 16–18 березня 2016 р. – Полтава, 2016. – С. 263–264.
Короткий огляд (реферат): Згущене молоко (розмовні варіанти: згущівка, згущенка, згущонка, згущик) – це концентрований висококалорійний молочний продукт, одержаний зі свіжого молока і вершків шляхом згущення та консервування його цукром або стерилізацією. Ідея отримання молока, яке загущено, була запропонована у 1810 році французом Ніколя Аппером. З великої кількості солодощів згущене молоко, мабуть, сама корисне. Воно зберегло кальцій, молочний білок, в ньому не використовуються дріжджі, підсилювачі смаку або барвники, як у деяких інших солодощах (тістечка, цукерки, мармелад, цукерки тощо).Мінус згущеного молока в тому, що воно містить величезну кількість цукру. Продукт дуже жирний і калорійний – якщо ви з’їдаєте вміст банки за раз, то ваш організм поповниться аж на 1200 ккал. Це для дорослого дуже багато, а для дітей тим більше. Рада дієтологів – не вживайте згущене молоко, як самостійне ласощі. Краще використовувати його в комбінації з іншими продуктами – фруктами, ягодами або додавати в чай або каву. А щоб не втратити корисні властивості згущеного молока і не нашкодити своєму організму, потрібно вміти правильно вибирати цей продукт.
Ключові слова: масова частка вологи
масова частка жиру
кислотність
mass fraction of water
mass fraction of lipids
acidity
массовая доля влаги
массовая доля жира
кислотность
URI: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/4175
Розташовується у зібраннях:Наукові праці. Кафедра хімії

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Ivashchenko_Analyz_yakosti_moloka_zgushchenogo.pdf435,58 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.