Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/4183
Назва: Mінімально інвазивне лікування аутосомно-домінантного полікістозу нирок
Інші назви: Minimally invasive treatment of autosomal-dominant polycystic kidney disease
Автори: Курячий, Юрій Віталійович
Курячий, Юрий Виталиевич
Kuryachy, Y.
Дата публікації: 2008
Видавець: ДЗ «Українська медична стоматологічна академія». ДУ «Інститут урології та нефрології АМН».
Бібліографічний опис: Курячий Ю.В. Mінімально інвазивне лікування аутосомно-домінантного полікістозу нирок. : автореферат дис. на здобуття наук. ступеня канд. мед. наук : спец. 14.01.06 «Урология»/ Л. П. Саричев. – Київ, 2008. – 20 с.
Короткий огляд (реферат): Дисертація присвячена підвищенню ефективності лікування хворих на аутосомно-домінантний полікістоз нирок (АДПН) шляхом обґрунтування лікувальної тактики на підставі допплерографічної об’єктивізації структурно-функціонального стану нирок та застосування мінімально інвазивних технологій. В основу роботи покладені результати вивчення “сімейного” анамнезу, клінічного перебігу, діагностики та ефективності окремих видів лікування АДПН у 50 “пасивно” та 60 “активно” виявлених хворих на АДПН. Визначені клініко-лабораторні параметри розподілу хворих на АДПН за стадіями патологічного процесу. Проведене обгрунтування показань до динамічного спостереження, консервативного, мінімально інвазивного та хірургічного лікування, а також першочерговість оперативного втручання у хворих на АДПН в залежності від розміру кіст, стану ниркової гемодинаміки, наявності хронічного пієлонефриту, артеріальної гіпертензії та ниркової недостатності. Доведена перевага мінімально інвазивних технологій та необхідність циклічного мінімально інвазивного оперативного лікування у хворих на АДПН. Лише після мінімально інвазивних оперативних втручань відновлювалась працездатність хворих. Ключові слова: аутосомно-домінантний полікістоз нирок, медико-генеалогічний аналіз, ультразвукова допплерографія, мінімально інвазивне лікування.
Ключові слова: аутосомно-доминантный поликистоз почек
аутосомно-домінантный полікістоз нирок
autosomal-dominant polycystic kidney disease
ультразвуковая допплерография
ультразвукова доплерографія
doppler ultrasonography
минимально инвазивное лечение
мінімально інвазивна терапія
minimally invasive treatment
URI: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/4183
Розташовується у зібраннях:Автореферати
Авторефетати та дисертації. Кафедра хірургії № 2

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Avtoref_Kuryachy1.pdf831 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.