Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/4269
Назва: Наш досвід лікування післяопераційних гриж черевної стінки у хворих на ожиріння
Автори: Стороженко, Олексій Володимирович
Лігоненко, Олексій Вікторович
Зубаха, Анатолій Борисович
Дігтяр, Ілля Іванович
Ярошенко, Антон Васильович
Дата публікації: 2011
Видавець: ДУ «Кримський державний медичний університет імені С.І. Георгієвського»
Бібліографічний опис: Наш досвід лікування післяопераційних гриж черевної стінки у хворих на ожиріння / О. В. Стороженкр, О. В. Лігоненко, А. Б. Зубаха, [та ін.] // Хірургія України. – 2011. – № 3 (39). – С. 103–104.
Короткий огляд (реферат): В умовах зростання кількості хірургічних втручань на органах черевної порожнини частота післяопераційних гриж черевної стінки (ПОГЧС), як уразі ускладненого, так і за неускладненого перебігу становить 20—30%. ПОГЧС посідають одне з перших місць в спектрі патоло- гій, яка потребує хірургічного втручання . Погаи- ренність цієї патології, можливість виникнення небезпечних ускладнень та високий рівень рецидивів після оперативного лікування гриж , обумовили велику кількість досліджень в цій галузі на всіх етапах розвитку хірургії. Супутнє ожиріння призводить до збільшення розмірів дефекту, розвитку гігантських гриж, які асоціюються зі ще більшою інвалідністю хворих. Комбінація ПОГЧС та ожиріння формує категорію «складних гриж», наявність яких часто змушує відмовлятися від виконання оперативного втручання навіть досвідчених хірургів . Вимоги сучасної хірургії змушують шукати нові підходи до виконання поєднаних операцій. У сучасних умовах дана категорія пацієнтів часто звертаються до лікарів з проханням не тільки усунути основну хірургічну патологію, але і корегувати косметичні недоліки живота [1]. В таких випадках при проведенні операцій доводиться враховувати як хірургічні, так і естетичні аспекти. Особливу актуальність набувають особливості діагностики, передопераційної підготовки, технічні особливості виконання оперативних втручань при поєднанні ПОГЧС та ожиріння.
URI: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/4269
Розташовується у зібраннях:Наукові праці. Кафедра хірургії № 3

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Our_treatment_experience.pdf531,87 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.