Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/4302
Назва: Аналіз стану здоров'я дітей шкільного віку в сучасних умовах
Автори: Саргош, Оксана Дмитрівна
Четверикова, Оксана Петрівна
Катрушов, Олександр Васильович
Філатова, Валентина Луківна
Дата публікації: 2016
Видавець: Вищий державний навчальний заклад України «Українська медична стоматологічна академія»
Бібліографічний опис: Аналіз стану здоров'я дітей шкільного віку в сучасних умовах / О. Д. Саргош, О. П. Четверикова, О. В. Катрушов, В. Л. Філатова // Медична наука в практику охорони здоров'я : матеріали Всеукр. наук.-практ. конф. молодих учених, (Полтава, 9 груд. 2016 р.). – Полтава, 2016. – С. 53.
Короткий огляд (реферат): Показники стану здоров’я жінок та дітей, як і показники смертності, розглядаються як найважливіші показники соціального благополуччя населення. У зв’язку із соціально-економічними негараздами останніх років динаміка здоров’я дитячого населення нашої країни набула негативної тенденції. Зростає кількість дітей із хронічною патологією, зростає дитяча інвалідність. Матеріали та методи. У роботі використано дані державної статистики про захворюваність і поширеність хвороб дитячого населення України. Здійснено аналіз захворюваності і поширеності хвороб дітей в цілому по Україні та по Полтавській області, основних класів хвороб та вікових категорій за 2011-2015 рр. Висновки. В Полтавській області відмічається стійке природне зменшення населення (особливо серед сільського населення) за рахунок зниження народжуваності та зростання смертності. Аналіз стану здоров'я дітей в Полтавській області та країні свідчить, що останні 5 років утримується дестабілізація здоров'я дітей - рівні захворюваності і поширеності хвороб, незважаючи на позитивну тенденцію, залишаються високими. З віком захворюваність зменшується, а поширеність зростає, що обумовлено збільшенням хронічної патології з роками. Рівень захворюваності у дітей сільських мешканців області становить 1000,8 на 1000 дітей, що нижче середньообласних показників (1200,4) та значно нижче показників захворюваності у дітей жителів міст (1304,7).
URI: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/4302
Розташовується у зібраннях:Наукові праці. Кафедра гігієни та екології

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
filatova_12_2016.pdf108,1 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.