Please use this identifier to cite or link to this item: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/4379
Title: Особливості харчування населення України та їх вплив на здоров’я
Authors: Осипенко, Євгенія Валеріївна
Трибрат, Тетяна Анатоліївна
Issue Date: 17-Apr-2014
Publisher: Вищий державний навчальний заклад України «Українська медична стоматологічна академія»
Citation: Осипенко Є. В. Особливості харчування населення України та їх вплив на здоров’я / Є. В. Осипенко, Т. А. Трибрат // Науковий потенціал майбутніх лікарів – запорука здорової нації України : тези доп. 70-ї ювілейної Всеукр. студентської наук. конф., 17 квітня 2014 р., м. Полтава. – Полтава, 2014. – С. 16–17.
Abstract: Враховуючи важливу роль аліментарних чинників у формуванні здоров'я, необхідне регулювання та контроль якості і безпеки продуктів харчування на рівні норм міжнародного законодавства в галузі харчування. Освіта та інформування громадськості про здорове харчування в школах, на робочих місцях, в магазинах, об'єктах громадського харчування впливає на звички харчування. Роботу медичного персоналу закладів первинної ланки охорони здоров'я необхідно спрямовувати на проведення ефективних освітніх заходів з метою підтримання здорових навичок харчування, пропагування сучасних науково обґрунтованих дієтологічних рекомендацій, що відповідають поняттям раціонального харчування, сприяють налагодженню здорового харчування і знижують ризик виникнення аліментарно зумовлених захворювань.
URI: http://elib.umsa.edu.ua/jspui/handle/umsa/4379
Appears in Collections:Наукові праці

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Osobluvosti_harchyvannya_naselennya_Ukrainu.pdf618,18 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.