Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/4418
Назва: Реалії та перспективи розвитку ставків Пушкарівської балки як цінної рекреаційної зони м. Полтава
Автори: Бажан, Євгеній Анатолійович
Бажан, Евгений Анатольевич
Bazhan, Y.
Бажан, А. Г.
Стецюк, Н. О.
Дата публікації: 2009
Видавець: Полтавський державний педагогічний університет ім. В. Г. Короленка
Бібліографічний опис: Бажан Є. А. Реалії та перспективи розвитку ставків Пушкарівської балки як цінної рекреаційної зони м. Полтави / Є. А. Бажан, А. Г. Бажан, Н. О. Стецюк // Навколишнє середовище і здоров’я людини : матеріали ІІІ Всеукр. наук.-практ. семінару. – Полтава : ПДПУ, 2009. – С. 48-50.
Короткий огляд (реферат): Сучасна людина знаходиться під постійним негативним впливом міста, на неї діє забруднене повітря, шум, неякісна вода та ін. Через брак часу люди не завжди мають змогу виїхати за місто для відпочинку, але він їм потрібен, якщо не за містом, то хоч би на його території. Саме тому основною метою створення зелених насаджень, парків, ставків та інших штучних куточків природи на території міста є рекреація. Разом з тим, ці мальовничі «зелені острівці» також допомагають у розвантаженні міста від забрудненого повітря, пилу, зволожують повітря (водойми). На їх території часто заселяють, або заселяються самі, дикі тварини і рослини, які визначають показники їх біорізноманітності, сприяють динамічним процесам ур-боекосистем і роблять їх рекреаційно привабливими.
URI: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/4418
Розташовується у зібраннях:Наукові праці. Фаховий медико-фармацевтичний коледж

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Bazhan 9 (4).pdf150,52 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.