Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/4419
Назва: Характеристика біорізноманітності баронівських ставків та прилеглих урбоекосистем
Автори: Бажан, Євгеній Анатолійович
Бажан, Евгений Анатольевич
Bazhan, Y.
Бажан, А. Г.
Дата публікації: 2011
Видавець: Полтава: Астрая
Бібліографічний опис: Бажан Є. А. Характеристика біорізноманітності Баронівських ставків та прилеглих урбоекосистем / Є. А. Бажан, А. Г. Бажан // Проблеми відтворення та охорони біорізноманіття України : матеріали Всеукр. наук.-практ. конф. – Полтава : Астрая, 2011. – С. 165–168.
Короткий огляд (реферат): На території Полтавського району нараховується 54 ставки . Основна частина - це руслові ставки, також ставки копанки, розташовані на заплавах річок. Водотоки, у верхів'ях яких створено систему ставків, як правило, у літню межень пересихають, а взимку - перемерзають. Ці природні та штучні водойми, зокрема, ставки сприяють зволоженню повітря, особливо влітку, можуть використовуватися для риборозведення та як місця відпочинку населення. Одним із таких об'єктів околиць Полтави і саме с. Горбанівка є каскад Баронівські ставки; побудовані капітальні ставки на базі природних ставочків в 50-ті роки радгоспом ім. Шевченка з метою зрошування земель, що розташовані поряд. В каскад входить 2 ставки загальною площею водного дзеркала 3,9 га (менший 1,4 і більший 2,5 га).
URI: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/4419
Розташовується у зібраннях:Наукові праці. Фаховий медико-фармацевтичний коледж

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Bazhan 7 Word.pdf111,69 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.