Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/5159
Назва: Сучасний погляд на патогенетичне лікування хворих на гострі та різні форми хронічного панкреатиту
Автори: Дегтярьова, Ірина Іванівна
Дегтярева, Ирина Ивановна
Degtyareva, I.
Скопиченко, Світлана Вікторівна
Скопыченко, Светлана Викторовна
Skopychenko, S.
Осьодло, Галина Василівна
Оседло, Галина Васильевна
Osedlo, G.
Скрипник, Ігор Миколайович
Скрыпник, Игорь Николаевич
Skrypnyk, I.
Потяженко, Максим Макарович
Потяженко, Максим Макарович
Potyazhenko, M.
Дата публікації: 2000
Видавець: Київська медична академія післядипломної освіти ім. П.Л.Шупика
Бібліографічний опис: Сучасний погляд на патогенетичне лікування хворих на гострі та різні форми хронічного панкреатиту / І. І. Дегтярьова, С. В. Скопиченко, Г. В. Осьодло [та ін.] // Збірник наукових праць співробітників КМАЛО ім. П.Л.Шупика. – 2000. – Київ. – С. 510–517.
Короткий огляд (реферат): В роботі досліджено 53 хворих на ГП, ГРП, ХРП, ХП. Доведено, що в достатній кількості випадків різні форми панкреатитів можуть супроводжуватися ДК. Зроблено висновок, що при лікуванні ГП, ГРП ХРП доцільне використання сучасних антисекреторних препаратів, соматостатину та їх сполучень, сучасних спазмолітиків, прокінетиків у комбінації з лактулозою (дуфалак), що володіє антиендотоксемічною дією і усуває мікробіоценотичні зрушення товстої кишки. Для лікування ХП, особливо при наявності супутнього кишкового дисбактеріозу, крім замісної та антигіпоксантної терапії доцільне використання лактулози, враховуючи її антиендотоксемічний ефект та здатність пригнічувати ріст протеолітичної і стимулювати ріст сахаролітичної флори, в комбінації з препаратами, які містять молочнокислі бактерії. При різних формах ХП із супутнім стафілококовим дисбактеріозом ефективним препаратом на фоні базисної терапії є кларитроміцин (клацид), що володіє бакгеріцидною і бактеріостатичною дією у відношенні до золотистого стафілококу.
URI: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/5159
Розташовується у зібраннях:Наукові праці. Кафедра внутрішньої медицини № 1
Наукові праці. Кафедра внутрішніх хвороб та медицини невідкладних станів

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
such_pogl.pdf418,75 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.