Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/5503
Назва: Іван Мірчук: основні штрихи до біографії філософа
Автори: Білецька, Вікторія Вікторівна
Билецкая, Виктория Викторовна
Biletska, V. V.
Дата публікації: 25-сер-2017
Видавець: Класичний приватний університет, 2017
Бібліографічний опис: Білецька В. В. Іван Мірчук: основні штрихи до біографії філософа / В. В. Білецька // Суспільні науки та сучасність : матеріали всеукраїнської науково-практичної конференції, м. Запоріжжя, 25-26 серпня 2017 р. – Запоріжжя : Класичний приватний університет, 2017. – С. 5–10.
Короткий огляд (реферат): Постать філософа у діаспорі І. Мірчука на сьогодні майже не відома широкому загалу в Україні, а з його творчими напрацюваннями знайомі здебільшого лише окремі фахівці. Не заважаючи на двадцятип’ятилітню історію незалежності нашої держави, що започаткувала процес повернення до свого минулого, спадщина багатьох наших земляків ще залишається маловідомою і недослідженою, у тому числі і у сфері філософії. Процес відновлення в доричної нам’яті передбачає повернення з минулого імен видатних українських мислителів, які протягом усього життя прагнули підняти авторитет і показати значення українського народу. Одним із таких діячів є І. Мірчук, «постать якого належить до таких, що за правилами оптики історії, які стосуються справді великих людей, не тільки не змарніла, але, навпаки, виросла». Відтак у цій розвідці маємо на меті пролити світло на основні етапи творчого і життєвого шляху оригінального українського філософа у діаспорі І. Мірчука.
URI: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/5503
Розташовується у зібраннях:Наукові праці. Фаховий медико-фармацевтичний коледж

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Biletska 3.pdf130,86 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.