Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/5541
Назва: Дренажна трубка
Автори: Гриценко, Євген Миколайович
Гриценко, Микола Іванович
Можаєв, Євген Олексійович
Дата публікації: 2011
Видавець: ДУ "Український центр наукової медичної інформації та патентно-ліцензійної роботи МОЗ України"
Бібліографічний опис: Дренажна трубка: реєстр № 474/35/11 / Є. М. Гриценко, М. І. Гриценко, Є. О. Можаєв // Реєстр галузевих нововведень. – 2011. – Вип. 34 – 35. – С. 259.
Короткий огляд (реферат): Дренажна трубка представляє собою еластичну трубку, на дистальній частині якої виконано не меньше чотирьох повздовжніх розтинів довжиною не меньше двох діаметрів трубки, на дистальному кінці зафіксована нитка, яка проведена через просвіт трубки з можливістю її фіксації на неробочому кінці трубки та можливістю зміни конфігурації дренуючої частини при натягненні нитки. Під час оперативного втручання або за допомогою відомих троакарів дренажна трубка встановлюється в порожнину тіла. Підтягуванням за нитку досягається необхідна конфігурація дренуючої частини трубки, після чого нитка фіксується на неробочому кінці трубки. В подальшому можливий контроль за конфігурацією дренуючої частини трубки та обємом порожнини, що дренується (наприклад сонографічно), з можливістю моделювання дренуючої частини. При необхідності видалення дренажа нитка віпускається і дренажна тубка атравматично видаляється.
URI: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/5541
Розташовується у зібраннях:Нововведення, технології (РКТ)
Інтелектуальна власність. Кафедра хірургії № 2

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
NDrenazh.PDF208,6 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.