Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/5545
Назва: Спосіб декомпресії тонкої кишки у хворих з дивертикулом Меккеля
Автори: Гриценко, Євген Миколайович
Дата публікації: 2010
Видавець: ДУ "Український центр наукової медичної інформації та патентно-ліцензійної роботи МОЗ України"
Бібліографічний опис: Спосіб декомпресії тонкої кишки у хворих з дивертикулом Меккеля: реєстр № 457/33/10/ Є. М. Гриценко // Реєстр галузевих нововведень. – 2010. – Вип. 32 – 33. – С. 256–257.
Короткий огляд (реферат): Під час лапаротомії у хворих з дивертикулом Меккеля, при необхідності аспірації кишкового вмісту з тонкої кишки, виконується дивертикулотомія через верхівку дивертикула. Через отриманий розтин до просвіту тонкої кишки вводять трубку з боковими отворами та за допомогою електровідсмоктувача проводять аспірацію вмісту на всьому протязі перерозтягнутого відділа кишки, після чого проводять видалення дивертикула відомими способами. При необхідності постійної декомпресії тонкої кишки у хворих з дивертикулом Меккеля під час лапаротомії, після проведення основних етапів оперативного втручання виконують окремий розтин передньої черевної стінки в правій здухвинній ділянці, через який на передню черевну стінку виводять дивертикул Меккеля. Дивертикул Меккеля фіксують до передньої черевної стінки окремими швами, верхівку його відтинають, після чого виконують інтубацію тонкої кишки через дивертикул. В подальшому кишкову норицю закривають відомими способами з видаленням дивертикула.
URI: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/5545
Розташовується у зібраннях:Інтелектуальна власність. Кафедра хірургії № 2
Нововведення, технології (РКТ)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
NSposibDekompressii.PDF209,89 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.